TOP 09: Karel Schwarzenberg neodchází z politiky

05.10.2015 21:16

Výjezdní zasedání Výkonného výboru TOP 09 se tentokráte konalo v Českém Krumlově. Karel Schwarzenberg se zde oficiálně vyjádřil ke svému dalšímu aktivnímu působení v politice TOP 09.

TOP 09: Karel Schwarzenberg neodchází z politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

„Je půvabnou shodou náhod, že k tomuto vyjádření došlo právě v Českém Krumlově,“ podotkl jihočeský poslanec a historik PhDr. Zdeněk Bezecný. „Kdyby se v Čechách používaly šlechtické tituly, měl by Karel Schwarzenberg mezi mnohými jinými i titul krumlovského vévody. Je to proto výrok učiněný dvojnásobně příslušnou autoritou na příslušném místě.“

Karel Schwarzenberg vyjádřil odhodlání se dál plně podílet na vrcholové politice TOP 09 a kandidovat v příštích volbách do Poslanecké sněmovny jako lídr pražské kandidátky. Cítí se být plný energie a chuti do politického zápasu za hodnoty, kterým celý život věřil. Vzhledem k nevratné ztrátě významné části sluchu nebude však na listopadovém volebním Sněmu TOP 09 kandidovat na funkci předsedy.

„Jsou dva druhy autorit – formální a neformální. Formální vyplývá z pravomocí příslušné funkce, neformální vyplývá ze síly respektované osobnosti, jejíž názor je brán vážně za jakékoli situace. Je pro nás proto radostnou zprávou, že neformální autorita a morální vzor Karla Schwarzenberga s námi zůstane i v příštím období,“ řekl první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Dodal, že navrhne Celostátnímu sněmu TOP 09 příslušná ustanovení stranických dokumentů, která budou Karla Schwarzenberga jmenovat čestným předsedou strany s výkonnými pravomocemi v oblasti formulace zahraniční politiky a politiky lidských práv. Požádal výkonný výbor TOP 09 o podporu tohoto návrhu.

„Jihočeské předsednictvo TOP 09 tento návrh plně podporuje a na pozici předsedy strany bude nominovat 1. místopředsedu Miroslava Kalouska. On s Karlem Schwarzenbergem jsou zakladatelé naší strany a my jsme přesvědčeni, že v nadcházejícím nelehkém politickém období naše strana potřebuje práci obou těchto osobností,“ řekl předseda jihočeské TOP 09 JUDr. Tomáš Bouzek.

V další části pořadu výkonného výboru TOP 09 se budou projednávat otázky aktuálních politických priorit (migrace, státní rozpočet) a důležitým bodem budou i rozvojové priority Jihočeského kraje. „Je pro nás důležité, aby poslanci TOP 09 i z jiných krajů byli seznámeni s problematikou našeho regionu,“ dodal českokrumlovský radní za TOP 09 Martin Lobík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…