TOP 09: Nechceme mít v Evropě ostudu

24.03.2016 21:16

Prohlášení poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové.

TOP 09: Nechceme mít v Evropě ostudu
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny ke kauze Čapí hnízdo jsme spolu s kolegy z ostatních opozičních klubů neiniciovali proto, abychom se dotazovali či „grilovali“ pana ministra Babiše. Máme za to, že svými vystoupeními v uplynulém týdnu se dostatečně „ugriloval“ sám a jistě k tomu dnešní den vrchovatou měrou ještě přispěje.

Poslanecké sněmovně nepřísluší, aby posuzovala, zda se stal, či nestal trestný čin, nebo zda má být i s pokutou a ostudou vrácena dotace Evropské komisi. To přísluší evropskému úřadu OLAF a Policii České republiky.

Poslanecká sněmovna je však podle nás povinna zaujmout jasné politické stanovisko k otázce, zda je, či není únosné, aby osoba podezřelá z dotačního podvodu byla zároveň odpovědná za Auditní orgán ČR, a byla tak kontrolorem poctivosti čerpání dotací z EU.

TOP 09 to pokládá za neúnosné. Nechceme, aby Česká republika nesla tuto ostudu před svými evropskými partnery, a v tomto smyslu navrhneme příslušné usnesení.

Návrh usnesení:

„Poslanecká sněmovna žádá předsedu vlády, aby učinil opatření, v jehož důsledku už nebude osoba podezřelá z dotačního podvodu odpovědná za Auditní orgán ČR, který tyto dotace kontroluje."

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…