TOP 09: Plošné rozhazování jedů nelze přijmout

25.01.2020 15:52

Výzva na facebookovém profilu k podepsání petice proti plošné aplikaci jedů

TOP 09: Plošné rozhazování jedů nelze přijmout
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Půl roku po tom, co jsme pomohli zastavit ministerstvo, je to tu zase! Podepište petici proti plošnému šíření jedu v krajině!

Ministerstvo zemědělství České republiky opět otevírá možnost plošné aplikace jedu na hraboše Stutox II., který je jedovatý i pro mnoho dalších zvířat. Hrozí nejen přímé otravy zajíců, koroptví a bažantů, ale otrávení hlodavci a ptáci se mohou stát potravou pro další zvířata. Budou umírat nejen draví ptáci, lasičky či čápi, ale třeba i kočky a psi. Všechno jen proto, že agroprůmyslníci, drancující naši zemi, hospodaří na obrovských lánech, které jsou samy o sobě množírnami hrabošů.

Používají „levné“ metody, založené na plošné aplikaci jedovatých agrochemikálií, a šetří na řádných zemědělských postupech, například neorají do dostatečné hloubky, mají obrovské lány a neudržují krajinu ekologicky pestrou, tedy s remízky, cestami, mokřady a potoky. I tím zapříčinili přemnožení hlodavců.

Plošné rozhazování jedů je jednoduché, levné a vpravdě vražedné řešení, které nelze přijmout! Naše zemědělství potřebuje změnu struktury krajiny, a ne podporu travičů.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…