TOP 09: Přijďte k volbám, volá oscarový režisér Jiří Menzel lidem

21.05.2014 19:40

Po úspěchu call centra v kampani pro volby do poslanecké sněmovny se TOP 09 rozhodla tentokrát přes telefon oslovit své podporovatele také před volbami do Evropského parlamentu. Voličům tentokrát zavolá dokonce oscarový režisér Jiří Menzel. K němu se připojil také kandidát do europarlamentu z Vysočiny Reda Ifrah či poslankyně a vítězka mediální ankety o Miss parlamentu Markéta Adamová.

TOP 09: Přijďte k volbám, volá oscarový režisér Jiří Menzel lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

S výzvou: Přijďte k volbám, se na občany obracela loni na podzim řada osobností. Před letošními volbami do Evropského parlamentu podporuje TOP 09 znovu řada osobností, mezi nimi například herečky Daniela Kolářová a Pavlína Filipovská, spisovatel Jiří Stránský, režisérka Helena Třeštíková, vědkyně Helena Illnerová, hudebník Ivan Mládek a další.

Call centrum, startuje právě dnes a bude fungovat až do pátku 23. května.  „Evropská unie je pro mne něco jako klub, do kterého si vstup musíte zasloužit a nechovat se tam jako buran. Jsem rád, že Topka se Starosty je od začátku proevropská. Naše republiková samospráva je zaplevelená dobrodruhy a zlatokopy a potřebuje tak trochu dohled od zkušenějších,“ přemlouvá voliče režisér Jiří Menzel.

U telefonů se vystřídají politici, podporovatelé i dobrovolníci. Cílem jejich telefonátů není přesvědčit občany, aby volili právě kandidátku TOP 09 a Starostů, kterou vede bývalý viceguvernér České národní banky Luděk Niedermayer.

„Chceme lidem nabídnout informace a upozornit je na to, jak důležité je přijít k volbám. Češi neprávem opomíjejí eurovolby. Přitom právě možnost vybrat ty nejlepší zástupce, kteří budou rozhodovat o budoucnosti společné Evropy, je pro nás naprosto zásadní,“ míní poslankyně Markéta Adamová a dodala: „Vždyť kolem šedesáti procent zákonů, které u nás schvalujeme, k nám přichází právě z Evropského parlamentu.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …