TOP 09: Projekt „Musíme to zastavit“ propojuje dobrovolníky i v Olomouckém kraji

03.05.2020 22:40

TOP 09 spouští projekt „Musíme to zastavit“, kterým propojí dobrovolníky z celé republiky. Češi už ukázali, že si dokážou poradit sami. Celá republika šila roušky a ochranné pomůcky si vyráběla svépomocí. Web projektu je „mostem“, který spojuje dobrovolníky i v našem kraji s lidmi, kteří pomoc potřebují.

TOP 09: Projekt „Musíme to zastavit“ propojuje dobrovolníky i v Olomouckém kraji
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Vzhledem k tomu, že nejohroženější skupinou koronavirovou pandemií jsou senioři, mohou teď dobrovolníci nabízet svou pomoc hlavně jim. „Jsem velice rád, že v této nelehké době jsou mezi námi lidé, kteří dokáží obětavě pomáhat a nejsou jim lidé z okolí lhostejní tak, jako naší vládě. Takřka měsíc sledujeme v přímém přenosu neuvěřitelné úsilí dobrovolníků a starostů v boji s epidemií koronaviru. Rozjíždíme proto projekt, který chce dobrovolníky propojit a který každému potřebnému ukáže, že není sám,“ říká předseda krajské organizace TOP 09 Petr Navrátil.

TOP 09 proto spustila web www.musimetozastavit.cz (ZDE), který propojuje dobrovolníky s lidmi, kteří naopak pomoc hledají. Interaktivní mapa na webu ukazuje, kde zrovna je pomoc potřeba i kde ji naopak dobrovolníci nabízí. Díky mapě se tak dozvíte například, že v Jeseníku odpustí rodičům školkovné a v Olomouci se do šití roušek zapojili mnozí naši členové.

„Vnímáme, že senioři patří k nejvíce ohrožené skupině obyvatel, a proto jim v Jeseníku nabízíme pomoc formou nákupů, venčení psa, nebo rozdávání pomerančů. Také bych ale nechtěla zapomenout na rodiče a firmy v našem městě. Rodičům odpouštíme školkovné a podnikatele chceme podpořit nákupem jejich služeb dopředu,“ vyjmenovává jednotlivá opatření starostka města Jeseník Zdeňka Blišťanová.

Ve městě Plumlov pomáhají lidem s nákupy jídla a léků, pro seniory vaří obědy školní jídelna a v obci Veselíčko pomohl starosta zajistit roušky a dezinfekci pro všechny obyvatele „Velice si vážím spolupráce s naší místní firmou, která zareagovala ihned na začátku vyhlášení karantény a pustila se do šití roušek pro všechny obyvatele naší obce. Hasiči mi pak pomohli s jejich distribucí. Naštěstí je vidět, že jsou lidé vstřícní a ohleduplní a dokáží si vzájemně v těžkých dobách pomáhat,“ dodává starosta obce Veselíčko Tomáš Šulák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.