TOP 09: Region Litoměřice má již také nové vedení

09.02.2019 8:34

Na středeční den byl svolán další regionální sněm v Ústeckém kraji. Tentokráte se sněm konal v regionu Litoměřice.

TOP 09: Region Litoměřice má již také nové vedení
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Předseda Zdeněk Šoral svolal všech 22 delegátů z celého regionu do Zámecké restaurace v Roudnici nad Labem na šestého února. Sešlo se celkem šestnáct členů a ti si zvolili nové vedení na další dva roky funkčního období. Sněm se konal jako v jiných regionech z důvodu nově voleného vedení, kterému bude končit mandát, a nutnosti si zvolit delegáty na plánovaný krajský sněm.

Dosavadní předseda Zdeněk Šoral, který vede region od prvního ustavujícího sněmu Litoměřicka, dal možnost všem delegátům sněmu si nominovat svého budoucího předsedu. Na sněmu zaznělo pouze jedno jméno - Zdeněk Šoral. Z pléna nikdo další navržen nebyl. Navržený kandidát nominaci přijal. Hlasování dopadlo celkem očekávaně, Zdeněk Šoral, zastupitel města Lovosice a místopředseda krajské organizace svůj post obhájil.

Plénum sněmu rozhodlo, že regionální výbor bude sedmičlenný a bude se skládat ještě ze dvou místopředsedů a čtyř členů výboru. Na místopředsedy byli navrženi Martin Hrdina z Litoměřic a Richard Červený z Roudnice nad Labem a ti také byli zvoleni. Členy výboru se pak po volbě stali Jan Ryšavý z Libochovic, Tomáš Brabec z Třebušína, Jaroslav Marek z Litoměřic a Petra Mazancová ze Žalhostic. Všichni byli zvoleni jednohlasně.

Jak vyplývá ze stanov, je nutná i volba regionální revizní komise. Do té byli zvoleni jako předseda zkušený Milan Bláha a členové Aleš Kubíček a Ondřej Česal.

Na závěr si sněm zvolil delegáty na krajský sněm, který se uskuteční 6. dubna v Lounech. Krom osob účastněných z titulu funkce – Zdeňka Šorala, Martina Hrdiny a Jana Ryšavého – Litoměřice vyšlou Petru Mazancovou, Richarda Červeného, Jaroslava Marka a Tomáše Brabce.

Nově zvolený předseda na závěr poděkoval všem delegátům za hladký průběh voleb, za jejich účast a za snahu být aktivní v jejich regionu. Také neopomněl poděkovat za výsledky v komunálních volbách, které v litoměřickém regionu nedopadly zle.

Sněmu se také zúčastnil jako host krajský předseda Michal Kučera a nový starosta města Loun Pavel Janda. Oba všechny delegáty přivítali a Michal Kučera delegáty obeznámil s politickou situací ohledně voleb do EP.

Sněm se nesl v přátelském duchu, tak jak tomu na Litoměřicku bývá zvykem. Po všech formalitách se ještě vznesla asi hodinová diskuze, jak stranu zviditelnit a co je pro to potřeba udělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.