TOP 09: Rozhodnutí KDU-ČSL je promarněnou příležitostí

29.11.2018 20:09

TOP 09 respektuje rozhodnutí KDU-ČSL jít do evropských voleb samostatně, předseda strany Jiří Pospíšil však rozhodnutí lidovců považuje za promarněnou příležitost spojit proevropské politické síly.

TOP 09: Rozhodnutí KDU-ČSL je promarněnou příležitostí
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Pospíšil

„Jsem dál přesvědčený, že v této chvíli je vhodné síly spojovat spíš než tříštit. Věřím, že je v zájmu občanů postavit silnou proevropskou kandidátku do evropských voleb a být tak významnou silou v Evropském parlamentu. Rozhodnutí KDU-ČSL samozřejmě respektujeme, ale z pohledu zájmů českého voliče jde o promarněnou příležitost,“ říká předseda TOP 09 a europoslanec Jiří Pospíšil.

Podle něj Evropská unie čelí mnoha výzvám a například tlaku populistických či antisystémových a nedemokratických stran se lépe čelí, jsou-li demokratické síly jednotné.

„Dobrou zprávou je pro nás proto fakt, že v Evropském parlamentu budeme s poslanci KDU-ČSL součástí stejné frakce a minimálně na evropské úrovni tak budeme postupovat společně,“ doplnil Jiří Pospíšil.

TOP 09 zároveň vítá dřívější výzvu Starostů a nezávislých ke společnému postupu a začátkem listopadu proto nabídla veškerou součinnost a kapacity pro to, aby se obě strany ucházely o hlasy voličů společně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.