TOP 09: Zeman a Babiš pohrdají ústavou a vysmívají se lidem

10.05.2017 10:46

Předsednictvo TOP 09 dnes projednalo aktuální politickou situaci a přijalo následující stanovisko.

TOP 09: Zeman a Babiš pohrdají ústavou a vysmívají se lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Setrvání ministra Babiše ve vládní funkci nás v očích domácí i světové veřejnosti řadí do společnosti banánových republik. Pokládáme za nezbytné, aby ministr financí svoji funkci opustil co nejrychleji.

Domníváme se, že na ministerstvu financí musí proběhnout objektivní kontrola všech pochybností o majetkových a daňových poměrech Andreje Babiše. V takovém případě není možné, aby byl nový ministr jmenován na návrh hnutí ANO. Agrofert, hnutí ANO a Andrej Babiš je jeden nedělitelný organismus. Ať bude za hnutí ANO nominován kdokoliv, bude vždy zastupovat zájmy Agrofertu.

Chování Miloše Zemana v této situaci je opovrhováním zákony a především Ústavou ČR. Prezident republiky, který odmítá respektovat ústavu, se stává bezpečnostním rizikem pro svoji zemi. Předsednictvo TOP 09 a všichni poslanci a senátoři TOP 09 proto důrazně žádají prezidenta republiky Miloše Zemana, aby splnil svoji ústavní povinnost a na návrh předsedy vlády ministra financí bezodkladně odvolal.

TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…