TOP 09 hájí životní prostředí, získala podporu strany LES

13.07.2017 16:30

Kromě podpory Klubu angažovaných nestraníků, Koruny České a Konzervativní strany získala TOP 09 pro podzimní volby další cenné partnerství.

TOP 09 hájí životní prostředí, získala podporu strany LES
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Liberálně ekologická strana (LES) se rozhodla, že nebude samostatně kandidovat do Poslanecké sněmovny a podpoří kandidátku TOP 09. Její hlavní tváří na kandidátce TOP 09 bude první místopředsedkyně LES, režisérka Olga Sommerová.

„TOP 09 je konzervativní strana a ochrana životního prostředí pro příští generace je bytostně konzervativní téma. Vážíme si proto podpory strany, která disponuje velkým odborným potenciálem v oblasti ekologie a sdílí s námi společné hodnoty liberální parlamentní demokracie a zahraniční orientace České republiky,“ řekl předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Rozhodli jsme se netříštit demokratické síly a podpořit TOP 09, která je nám svým programem nejbližší. Shodujeme se v tom, co považujeme pro naši zemi za nejdůležitější, tj. zachování prozápadní orientace země, posílení naší role v EU a NATO, podporu lidských práv, antikomunismus a odpor proti oligarchizaci politiky.  Shodujeme se i ve vnímání nezbytnosti podpořit kulturu a posílit ochranu životního prostředí. Shoda v těchto otázkách je pro nás tak důležitá, že členové LES mohou kandidovat do Poslanecké sněmovny na kandidátkách TOP 09. Ochrana životního prostředí a klimatu je mým životním politickým tématem. Jsem rád, že došlo k dohodě o využití velkého potenciálu našich odborníků a během prázdnin experti TOP 09 a LES zpracují ‚Memorandum o ochraně přírody, krajiny a klimatu“, uvedl předseda LES Martin Bursík.

„Snahy zlepšovat naše životní prostředí mně byly vždy velice blízké. Doufám, že voliči si také uvědomí, že pro přežití našich dětí a vnoučat je čistá voda, zachování našich lesů a ochrana půdy před jejím dalším drancováním stěžejní úkol naší generace. Vítám tuto spolupráci a doufám, že tyto ideály nás budou i nadále spojovat,“ říká předseda zahraničního výboru PČR a lídr pražské kandidátky TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Jsem znepokojena odklonem české politické a společenské scény od principů liberální demokracie, na nichž je založeno moje občanské přesvědčení o duchovně a ekonomicky prosperující společnosti 21. století. Proto jsem se rozhodla kandidovat za Liberálně ekologickou stranu na kandidátce TOP 09, kterou považuji za demokratickou sílu vzdorující totalitním tendencím části politické scény,“ říká první místopředsedkyně LES Olga Sommerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…