TOP 09 nesouhlasí se zvolením komunistické radní v Ústí nad Labem

11.12.2016 21:38

Pro TOP 09 je naprosto nepřijatelné, aby ve vedení měst znovu stáli komunisté. Zvolení nové radní Ústí nad Labem, která zastupuje KSČM, nebude mít pro rozvoj města a jeho občany žádný přínos. Komunisté Ústeckému regionu nepřináší vizi a řešení do budoucna, to se ukazuje už v případě směřování kraje.

TOP 09 nesouhlasí se zvolením komunistické radní v Ústí nad Labem
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Komunistka Květoslava Čelišová, která se poprvé po 27 letech od sametové revoluce stala městskou radní v Ústí nad Labem, je bývalou funkcionářkou Národního výboru. Její zvolení znamená, že politikům ČSSD, Vaše Ústí a UFO nevadí komunistická minulost lidí, kteří budou další dva roky spravovat městské finance a určovat vizi krajského města.

„Osobně je to pro mě velice smutný okamžik v novodobé historii města Ústí nad Labem. Po čtvrt století zasedl v jeho vedení opět komunistický zastupitel. O to víc mě mrzí, že se to stalo kvůli hlasům zastupitelů z hnutí Vaše Ústí, ČSSD a UFO. Nikdo z nich neupřednostnil jiný dlouho projednávaný návrh na doplnění Rady města,“ řekl zastupitel za TOP 09 Radim Bzura.

Politici TOP 09 pro tento návrh ruce nezvedli. „Nechceme, aby v městské radě zasedali komunisté. Rádi podpoříme zastupitele, kteří přináší vizi, odbornost a také záruku demokratického rozhodování. To paní Čelišová není,“ dodal Bzura.

Zastupitelka TOP 09 Ilona Tajchnerová poukazuje na jiný problém. „Spojení dřívějších vzájemných odpůrců ČSSD a členů Vaše Ústí vypovídá o významné snaze převzít vedení města. Stávající rada nepochopila, že některými svými rozhodnutími této snaze jen napomáhá, a to je zarážející,“ uvedla Ilona Tajchnerová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…