Talíř (KDU-ČSL): Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region

14.08.2021 16:11

V úterý 3. srpna navštívil první náměstek hejtmana František Talíř nejseverozápadnější cíp Jihočeského kraje, tedy Blatensko. Cílem návštěvy bylo setkat se starosty a dalšími osobnostmi tohoto regionu činnými v oblastech, které má náměstek Talíř v gesci.

Talíř (KDU-ČSL): Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

Návštěva začala v ZD Bělčice, jednom z největších zemědělských podniků v regionu. Předseda družstva Karel Zeman náměstka informoval o situaci podniku a hospodářských aktivitách v oblasti rostlinné i živočišné výroby a taktéž zmínil dílčí problémy, kterým družstvo čelí.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Personální situace ZD je přímo úměrná od demografického vývoje v okolních obcích, o kterém informovali starosta Bělčic Martin Vejšický a starosta Hornosína František Vrbský, kteří byli též přítomni. A chybět nemohl ani zkušený zemědělec a politik, emeritní senátor Josef Kalbáč, který zmíněné skutečnosti zasadil do kontextu vývoje regionu. Následovala prohlídka nové prodejny, zpracování masa, bramborárny i bioplynové stanice a kravína.

Poté náměstek Talíř navštívil nedaleké Lnáře, kde poobědval se starostou Josefem Honzem v restauraci Přístav a byl poinformován o situaci v obci, v níž kraj provozuje Psychiatrickou léčebnu se spádovým územím pro velkou část jihozápadních Čech. Následovala návštěva blatenského zámku a milé setkání s jeho majitelkou, paní baronkou Janou Germenis-Hildprandt a poté i starostkou Blatné Kateřinou Malečkovou v restauraci My Deer Cafe.

Závěrem dne se pak František Talíř zastavil ještě v Sedlici, kde byl na radnici přijat starostou Vladimírem Klímou, místostarostkou Kateřinou Brabcovou a dalšími významnými osobnostmi města.

„Setkání s pěti starosty v jednom dni přímo v jejich obcích je pro mě mimořádná událost a velká čest,“ vyznal náměstek Talíř. „Blatensko je konzervativní zemědělsko-lesnicko-rybářský region, což má velký význam pro jeho rozvoj, stejně jako výstavby obchvatu měst a obcí na frekventovaném hlavním tahu I/20. Nejen o těchto tématech jsme dnes diskutovali a jsem moc rád za mnoho zajímavých a inspirativních podnětů přímo od místních, které jsou pro naše rozhodování na kraji navýsost důležité,“ dodal František Talíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…