Talíř (KDU-ČSL): Tvrz v Tiché bude letos jednou z hlavních turistických novinek

02.07.2022 12:18 | Tisková zpráva

Bude jednou z hlavních turistických novinek letošní sezóny na jihu Čech. A sloužit by zároveň také měla, vzhledem ke své poloze na česko-rakouské hranici, k přeshraničnímu setkávání a prohlubování spolupráce mezi oběma státy. První náměstek hejtmana František Talíř to řekl během slavnostního otevření tvrze v Tiché nedaleko Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku pro veřejnost. Akce se konala v pátek 1. července.

Talíř (KDU-ČSL): Tvrz v Tiché  bude letos jednou z hlavních turistických novinek
Foto: kdu.cz
Popisek: František Talíř

„Zpřístupnit takovouto památku se nepodaří každý rok a smekám přede všemi, zejména sdružením Hrady na Malši, kteří se zasloužili o její renovaci a doslova kámen po kameni ji dávali dohromady,“ zdůraznil Talíř. „Těší mě, že jsme se, coby kraj, na tomto ušlechtilém projektu mohli podílet,“ dodal.

Jedinečnost tvrze v Tiché potvrdil i předseda sdružení Hrady na Malši Radek Kocanda. „Jedná se o nejjižnější hradní rozhlednu v České republice a jedinou stavbu svého druhu, kterou u nás mohou lidé navštívit,“ vysvětlil Kocanda.

Předseda sdružení Hrady na Malši zároveň připomněl, že rekonstrukce tvrze, jejíž hradní věž je vysoká 28 metrů, trvala 14 let a náklady činily 38 milionů korun. Více než dvěma miliony přispěl Jihočeský kraj.

Tvrz v Tiché je součástí Zemské cesty, která vede od Dunaje do Českých Budějovic a je na ní 17 českých a rakouských hradů. Více informací naleznete ZDE, kde najdete i seznam kulturních akcí pořádaných přímo ve středověkém prostředí.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…