Tomková (TOP 09): Bylo by zbytečné tříštit síly na třech kandidátkách

16.05.2018 5:37

DKoalice – nové seskupení jde do komunálních voleb ve Dvoře Králové.

Tomková (TOP 09): Bylo by zbytečné tříštit síly na třech kandidátkách
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Do podzimních komunálních voleb ve Dvoře Králové nad Labem vstoupí nové seskupení s názvem DKoalice. Společný program pro město se rozhodly voličům nabídnout místní organizace TOP 09, KDU-ČSL a Strany Zelených. Jejich kandidátku doplní nezávislí kandidáti.

Spojení tří stran s podporou nezávislých kandidátů iniciovala současná radní města Dvůr Králové nad Labem Veronika Tomková (TOP 09): „Jsme Královédvoráci s podobnými názory na to, co může město pro své občany udělat a jak by mělo fungovat. Bylo by zbytečné tříštit síly na třech kandidátkách pod politickými značkami. Jsme tu pro občany Dvora Králové, proto jsme zvolili jasný název DKoalice,“ uvedla Veronika Tomková, která je lídrem kandidátky. Společně s dalšími osobnostmi chce voličům představit nejen vizi vedení města, ale také konkrétní cíle, ke kterým se kandidáti zaváží.  „Jejich realizace bude levná, uskutečnitelná v krátké době a zlepší život v našem městě. Kontrola naší práce bude u těchto závazků bezprostřední.“

Jádro kandidátky DKoalice tvoří současní zastupitelé města – Veronika Tomková, Josef Pojezdný, Marta Staníková, Antonín Petráček a osobnosti města - Sofie Hladíková, Kateřina Hojná, Zdeněk Hojný a Filip Pýcha. „V užším kruhu o společném programu pro město jednáme už od začátku roku. Je skvělé, že máme zkušenosti nejen z veřejné správy, ale také z různých profesí, a tak se doplňujeme. Nejsme uzavřenou skupinou, jsme otevření tomu, co chtějí Královédvoráci,“ uvedla Sofie Hladíková (Zelení), ředitelka základní a mateřské školy.

Na webu www.dkoalice.cz, facebookových stránkách @veronikatomkova.cz, ale také na nástěnce na pěší zóně v Revoluční ulici bude mít každý volič možnost se seznámit s jednotlivými kandidáty, dozvědět se, jak se případně zapojit do tvorby programu a sledovat všechny aktivity nové DKoalice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.