Top 09: TOP tým sbírá podpisy pro lepší ochranu zvířat

02.05.2018 13:35

Členové TOP týmu se vydali do ulic Pardubic s peticí za zpřísnění trestů za týrání zvířat a zvýšení jejich právní ochrany. Nasbírali téměř 400 podpisů a se sběrem hodlají pokračovat.

Top 09:  TOP tým sbírá podpisy pro lepší ochranu zvířat
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Přísnější tresty za týrání zvířat, efektivnější boj proti těmto činům a lepší právní postavení zvířat žádá petice, kterou iniciovali předseda TOP 09 Jiří Pospíšil, Petra Vojtíšková z Home 4 Pets a Robert Plicka. Petice žádá kromě zpřísnění trestů také zavedení nového trestného činu provozování „množírny“ zvířat.

“Sběr podpisů v Pardubicích předčil naše očekávání a po necelých osmi hodinách jsme sesbírali téměř 400 podpisů. Překvapila nás ochota, otevřenost a přívětivost lidí,” říká hlavní organizátor podpisové akce Honza Španiel z TOP týmu Pardubice.

O petici byl mezi lidmi velký zájem a i to je důvodem, proč TOP tým hodlá akci v nejbližší době opakovat. “Mnozí ze signatářů se s námi pouštěli do dlouhých diskuzí, ať už o činnosti TOP týmu, dění ve městě, kraji či regionu nebo přímo o petici jako takové,” dodal další z organizátorů Tadeáš Ulrich.

Člověk se stal dominantním vládcem živé přírody. Vedle užitku proto musí nastoupit i odpovědnost za její další osud. Pro vztah ke zvířatům musí být důsledně uplatňován princip respektu a soucitu. “Podporuji tuto petici, protože nesouhlasím s tím, že většina tyranů odchází od soudu pouze s podmíněnými tresty. Sama zvířata miluji, chovám psy a kocoury a příležitostně pomáhám skupině Homyla, která pomáhá týraným či ztraceným psům,” říká kandidátka na primátorku Koalice pro Pardubice Ludmila Ministrová (TOP 09).

Děkujeme všem dobrovolníkům za pomoc. K petici se lidé mohou připojit také elektronicky ZDE, nebo ji lze podepsat v krajské kanceláři TOP 09 na adrese Husova 1782, 530 03 Pardubice III.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…