Topolánek: Vážím si podpory Strany soukromníků ČR

07.12.2017 21:04

Prezidentský kandidát Mirek Topolánek po dnešním jednání rozšířeného předsednictva Strany soukromníků České republiky

Topolánek: Vážím si podpory Strany soukromníků ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

„Jako prezident bych stál na straně malých a středních podnikatelů. Jsou to aktivní lidé, kteří umí uživit sami sebe a své rodiny bez pomoci státu - a v poslední době i navzdory němu - a k tomu ještě dávají práci ostatním. Nezatěžují stát, platí daně a podnikají často v oblastech, v nichž jsou velkými korporacemi nezastupitelní. Stát by měl proto takovým lidem poskytnout podporu a ne je dusit přemrštěnou byrokracií a tisícem kontrol.“ Uvedl to prezidentský kandidát Mirek Topolánek po dnešním jednání rozšířeného předsednictva Strany soukromníků České republiky, které navštívil v roli hosta. Topolánek současně poděkoval za slova podpory, které se mu ze strany zástupců Strany soukromníků ČR dostalo.

„Podpory Strany soukromníků České republiky si velice vážím. Vážím si všech aktivních lidí, kteří našli odvahu pustit se do podnikání a rozvíjet své živnosti, přestože stát svobodnému podnikání neustále utahuje šrouby. Měl by dělat přesný opak. Měl by malým a středním podnikatelům poskytnout podporu a ne je dusit přemrštěnou byrokracií a tisícem kontrol,“ uvedl mimo jiné Topolánek.

Za zbytečnou považuje Topolánek například i elektronickou evidenci tržeb. „Můj názor je jasný. Zavedení EET nezvedlo výběr daní, ani nezlepšilo služby zákazníkům. Jde o šmírovací zákon, který šikanuje podnikatele a umožňuje státu sbírat hromadu dat o nich i o spotřebitelích. Jediné dobré řešení je EET zrušit."

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Právě vláda vedená Mirkem Topolánkem v minulosti zjednodušila podmínky pro získání živnostenského podnikání, zrychlila fungování obchodního rejstříku a dobu pro zápis obchodní společnosti. Zrušila se také celá řada vyhlášek a nařízení dusících malé a střední podnikatele a zavedly se stropy pro platby pojištění.

„Bohužel v posledních letech se šlo přesně opačným směrem, radikálně se snížily výdajové paušály, zavedla se celá řada povinností, které dusí podnikání. Stát začal na podnikatele nahlížet presumpcí viny, jakoby se každý podnikatel dopuštěl něčeho nekalého. Přitom živnostníci jsou krev celé ekonomiky, bez nich nemůže ekonomika fungovat. Jakékoliv jejich pronásledování a stíhání jejich stavu je pro národní ekonomiku destruktivní. Na venkově navíc plní socialní službu, kdy zajišťují služby, které chrání venkov před vylidňováním,“ doplnil ještě v reakci na debatu se zástupci Strany soukromníků ČR Topolánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…