Topolánek: Výzva Jiřímu Drahošovi

05.01.2018 20:34

Vyzývám Jiřího Drahoše, aby přestal opakovaně lhát.

Topolánek: Výzva Jiřímu Drahošovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Vyzývám Jiřího Drahoše, aby přestal opakovaně lhát. Nikdo se za mého premiérství nesnažil zlikvidovat Akademii věd a to ani ekonomicky ani nijak jinak. Jen pro pořádek připomínám, že v době kdy jsem z titulu předsedy vlády vedl Radu pro výzkum, vývoj a inovace dosahoval rozpočet Akademie věd úrovně, kterému se za doby úřadování pana Drahoše pak nikdy nepřiblížil. To ale víc vypovídá o manažerských schopnostech pana Drahoše než o čemkoliv jiném.

S předchůdcem pana Drahoše panem profesorem Pačesem jsem měl vždy korektní vztahy a kroky, které jsme činili, byly po vzájemné diskusi a ve prospěch české vědy. Můj mandát premiéra se s mandátem pana Drahoše v čele Akademie věd překrýval v roce 2009 v pouhých 45 dnech.

Rozumím tomu, že při absenci politických zkušeností a nedostatku vlastních témat pan Drahoš zjistil, že nefunguje ani plagiátorství ani názorové veletoče. Nyní zkouší, jestli nezafungují zjevné lži.

Ujišťuji Vás, že nezafungují. Problémy s manažerem Vaší kampaně takto neodstíníte. Do druhého kola prezidentské volby se nedá promlčet ani prolhat.

(převzato z Profilu)

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …