Třeštíková: Hlavní město chce přilákat do metropole bonitnější klientelu

11.10.2021 16:05

Prague City Tourism s partnery spouští novou kampaň

Třeštíková: Hlavní město chce přilákat do metropole bonitnější klientelu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radní hl. m. Prahy Hana Třeštíková

Marketingová digitální kampaň organizace Prague City Tourism a partnerů cílí především na vybrané evropské trhy.

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí
Cílem je pozvednout status Prahy jako města, kde i náročnější klientela nalezne to, co hledá. Díky komplexní strategii organizace věří, že kampaň do metropole přiláká bonitnější klientelu než doposud. Kampaň se uskuteční do konce roku. Hlavní město na ni vyčlenilo 40 milionů korun.

Tento týden ve středu spouští Prague City Tourism podzimní a zimní kampaň, která se bude snažit přilákat bonitnější klientelu a prezentovat metropoli jako značkovou evropskou lokalitu. Tvůrci kampaně věří ve skrytý potenciál Prahy jako exkluzivní destinace nabízející široké množství aktivit i pro náročnější turisty.

„Chceme hlavní město zbavit nálepky levného alkoturismu. Společně s Prague City Tourism budujeme z Prahy novou značku, která osloví zejména kultivovanou klientelu se zájmem o kulturu, památky nebo kvalitní gastronomii. Největším přínosem pro město je turista, který bude mít k naší metropoli osobní vztah a bude se sem rád vracet,“ říká Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy pro kulturu a cestovní ruch.

Po vzoru jiných evropských metropolí, jako jsou například Berlín nebo Vídeň, chce Praha lákat na takzvané city breaky a kvalitní služby metropole. Cílem je také akcentovat pojem zodpovědné turistiky a naprosto eliminovat představu o Praze jako večírkové nebo levné lokalitě.

„Je důležité promlouvat k turistům mnohem autentičtěji a přesvědčit je, aby se do Prahy vraceli,“ popisuje předseda představenstva Prague City Tourism František Cipro a zároveň dodává: „Chceme představit hlavní město jako exkluzivní metropoli s akcentem na osobnosti, umělce a tvůrce, kteří zde žijí. Od toho se odvíjí i klíčový vizuál kampaně.“

Kampaň s rozpočtem 40 milionů korun Prague City Tourism spouští mimo jiné ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací ČR a Letištěm Václava Havla Praha. Firma Mastercard dodává stěžejní data o chování a věkovém rozmezí potenciálních návštěvníků, aby kampaň fungovala efektivně.

„V první řadě si vážíme dlouhodobě velmi dobré spolupráce s vedením města a agenturou Prague City Tourism. Tento projekt nás opět posouvá k systematické podpoře cestovního ruchu a všech jeho aktérů, kteří jsou na něm existenčně závislí. Kampaň jsme připravovali rovněž s cílem změnit a kultivovat strukturu turismu v Praze, která je zároveň branou do dalších krajů naší republiky,“ přibližuje Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR.

„U klíčových destinací dochází aktuálně k navyšování sedačkové kapacity. To vytváří příznivé podmínky i pro obnovu příjezdového cestovního ruchu, který na své podstatné oživení po pandemii teprve čeká. Právě na podpoře tohoto segmentu intenzivně pracujeme s agenturou Prague City Tourism a CzechTourism a jsme jejich velmi hrdými partnery. Rádi ukážeme Prahu jako město, které je jedno z nejkrásnějších na světě,“ dodává předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Kampaň se uskuteční výhradně v online prostoru. Reklama bude zacílena přes obsahovou síť RTB a PPC. Zásadní roli bude hrát také strategická komunikace prostřednictvím sociálních médií. Pro kampaň tvůrci vytvořili novou microsite StayinPrague.eu, která bude spuštěna od středy.

V rámci kampaně společnost pracuje se sérií fotografií a videospotů, které podporují novou image autentického města. Fotografie a spoty prezentují pražské umělce - například Tata Bojs, smyčcové kvarteto Unique Quartet, nositele Grammy Award Ondřeje Pivce nebo progresivní taneční uskupení Dekkadancers.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.