Třeštíková: Praha vyhlásí výběrová řízení na vedení tří kulturních příspěvkových organizací

15.02.2022 15:09 | Tisková zpráva

V rámci systému periodicky se opakujících výběrových řízení v šestiletých cyklech vyhlásí hlavní město na začátku března výběrová řízení na ředitele/ředitelku tří příspěvkových organizací v oblasti kultury.

Třeštíková: Praha vyhlásí výběrová řízení na vedení tří kulturních příspěvkových organizací
Foto: youtube.com
Popisek: Hana Třeštíková

Právě periodicky vyhlašovaná výběrová řízení na vedení městských organizací mají za cíl vytvořit zdravé konkurenční prostředí, nabídnout co nejkvalitnější služby veřejnosti a současně zajistit předvídatelnost a stabilitu společnosti.

„Na všechny uchazeče a jejich koncepce a vize se moc těším. Věřím, že odborné komise vyberou ty nejlepší, kteří budou mít největší přínos jak pro směřování samotné organizace, tak pro diváky a návštěvníky,“ říká Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy pro kulturu a cestovní ruch.

Nejbližší výběrová řízení na ředitele/ředitelku příspěvkové organizace budou vyhlášena pro Divadlo Na zábradlí, kde je ředitelem Petr Štědroň, dále Divadlo pod Palmovkou, v jehož čele je Michal Lang, a Muzeum hl. m. Prahy, které vede Zuzana Strnadová.

Anketa

Který z nedávných lídrů SSSR či Ruské federace byl nejlepší?

0%
90%
hlasovalo: 33246 lidí

Zájemci mohou očekávat vyhlášení všech tří výběrových řízení na začátku března 2022. Přihlásit se může kdokoli, kdo splní podmínky pro přihlášení do výběrového řízení, tedy i stávající ředitelé či ředitelky. Podmínky a další informace budou vyvěšeny na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy. Uchazeči budou mít přibližně osm týdnů na zpracování konceptů vedení organizací a přihlášek do výběrového řízení. Komise složené ze čtyř zástupců města a pěti nezávislých odborníků budou uchazeče hodnotit v květnu 2022.

Pravidla pro výběrová řízení na vedoucí funkce v příspěvkových organizacích zřízených hlavním městem schválila Rada hl. m. Prahy usnesením č. 976 ze dne 3. 5. 2021. Šestileté cykly výběrových řízení se týkají městských příspěvkových organizací v kultuře, turismu, školství a dalších oblastech. Praha je zřizovatelem celkem deseti divadel a dalších šesti kulturních příspěvkových organizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…