Třetina (TOP 09): Jak dopadnou volby?

27.09.2020 8:36

No, to nikdo neví. Důležitější přece je, co to přinese pro lidi na Znojemsku.

Třetina (TOP 09): Jak dopadnou volby?
Foto: archiv TT
Popisek: Mgr. Tomáš Třetina starosta Moravského Krumlova (TOP 09)

Před osmnácti lety jsme tady v prvním kole (což se nestává) poslali do Senátu Vladimíra Železného. Bezesporu silnou osobnost. Bylo to na nic. Letos jsou ty volby jiné. Poprvé se tu shodlo šest stran, že chtějí kandidáta, který dokáže najít společné řešení. Jsem hrdý na svou nominaci, protože to říká voličům něco dopředu - umím najít cestu. A mám výsledky.

Kandidují bezesporu silné osobnosti. Starostové, lékaři a další. Ale přinesli nám něco, když se dostali do Senátu? V politice potřebujete většinu. Podporu a spolupráci. A my tady nepotřebujeme dalších šest let čtení výmluv, že to nejde. Máme tu velké problémy - dopravu včetně pořád neřešeného obchvatu Znojma. Spoustě lidí hrozí, že přijde o práci v Rakousku kvůli Covidu. Potřebujeme v Praze, ale i v Brně ukázat, že nejsme “někde daleko na Moravě”. To nezajistí žádná bílá košile na plakátu. Schopnost přesvědčit a odhodlání, že to má smysl je jedna věc - druhá je to, že najdete spojence.

Nikdo neví, jak dopadnou volby, protože spousta lidí přemýšlí, zda tam vůbec mají jít. Vláda hnutí ANO a ČSSD nedělala špatná rozhodnutí, ona nedělala žádná! Protože se bála o své preference, místa, platy a moc. Draze za to platíme. Penězi a možná i životy. Chci do Senátu, protože vím, že se musí občas říct nepopulární věci. A pokud jste stejně naštvaní jako já, tak je nejvyšší čas k těm volbám jít. Rozhodnout.

P.S. Nebojte se jít volit - ve volebních místnostech nebývají fronty, možnost nákazy tam bude výrazně menší než při pátečním nákupu v obchoďáku. Rozestupy, roušky a rychle tam a rychle ven.

TOMÁŠ TŘETINA
STAROSTA MORAVSKÉHO KRUMLOVA A KANDIDÁT DO SENÁTU

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.