Třetina (TOP 09): Moravský Krumlov je připraven uvítat zpět Slovanskou epopej

30.10.2019 10:13

Rozhodnutím pražského zastupitelstva se Slovanská epopej vrátí do Moravského Krumlova na dobu pěti let. Zámek, v jehož prostorách budou plátna vystavena, čeká během následujícího půl roku ještě série oprav a vylepšení.

Třetina (TOP 09): Moravský Krumlov je připraven uvítat zpět Slovanskou epopej
Foto: archiv TT
Popisek: Mgr. Tomáš Třetina starosta Moravského Krumlova (TOP 09)

„Zavázali jsme se, že plátnům poskytneme adekvátní podmínky. Proto budeme v následujících týdnech a měsících řešit osvětlení, vzduchotechniku, ústřední topení a další náležitosti související s přípravou výstavy,“ sdělil Tomáš Třetina (TOP 09), starosta města Moravský Krumlov. Slovanská epopej bude vystavena v Rytířském sále a jemu přilehlých prostorách v moravskokrumlovském zámku.

O náklady na rekonstrukci se podělí město Moravský Krumlov s Jihomoravským krajem a ministerstvem kultury. „Moje první kroky teď budou směřovat na hejtmanství, kde bychom se měli domluvit na dalším postupu. Epopej by měla být veřejnosti přístupná už v průběhu nadcházející sezóny – předpokládám její vystavení na přelomu června a července 2020,“ říká Tomáš Třetina (TOP 09).

Zápůjčku do Moravského Krumlova podpořilo 36 z 58 pražských zastupitelů. „Praha se ukázala jako skutečná matka měst. Muchova plátna se podařilo v těžkých časech krumlovským zachránit a dokázali jsme, že o ně dokážeme pečovat celých 50 let. Také proto její návrat očekáváme s nadšením,“ uzavírá Tomáš Třetina (TOP 09).

Město, pod vedením starosty Třetiny, pro návrat pláten pracovalo v posledních letech intenzivně. Rozhodlo se také pro odkup místního zámku, který v soukromých rukou chátral. Zámek je v majetku města od roku 2016 a postupně prochází rozsáhlou rekonstrukcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…