Trikolóra: Další krok k absolutní digitalizaci údajů ze strany EU

04.08.2021 18:40

Komentář na facebookovém profilu k novým občanským průkazům s citlivými biometrickými údaji

Trikolóra: Další krok k absolutní digitalizaci údajů ze strany EU
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Evropská unie nařídila, aby nové občanské průkazy obsahovaly citlivé biometrické údaje – kromě zobrazení obličeje nyní také otisky prstů. Ty jsou nadřazeny rodnému číslu, které má zmizet do konce roku 2023. Do září roku 2022 mají členské státy přijít s návrhy na zavedení evropské digitální identity pro své občany. Viz zde.

Přirozeně tak musí vzniknout neveřejná databáze pro orgány státní moci. Lidé se obávají, že se jedná o snahu EU shromažďovat osobní údaje, což vyvolává otázky, do jaké míry jsme vlastně svobodní. Česká republika, stejně jako další státy, nemá příliš možností podobným rozhodnutím vzdorovat.

NEVZDÁME SE SVOBODY.

Zatímco dříve byly otisky prstů snímány pouze zločincům, nyní jste povinni na základě nařízení EU poskytnout tato citlivá data – údajně kvůli zlepšení bezpečnosti. Absolutní digitalizace může být v budoucnu nástrojem pro totalitní praktiky, jako je tomu v případě Číny a tamějšího systému sociálního kreditu.

Trikolora Svobodní Soukromníci dlouhodobě hájí ústavní nadřazenost českého práva nad sekundárním právem EU. Máte právo svobodně myslet sami za sebe! Připravíme Českou republiku na Evropu bez Evropské unie a vrátíme národu jeho nezávislost.

PROSAZUJEME SUVERÉNNÍ POSTAVENÍ V MEZINÁRODNÍM PROSTŘEDÍ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině