Trikolóra: Předseda není pouze politická role, ale také statutární orgán

13.04.2021 12:09

Komentář na facebookovém profilu k usnesení předsednictva, které vyslovuje Zuzaně Majerové Zahradníkové bezvýhradnou podporu

Trikolóra: Předseda není pouze politická role, ale také statutární orgán
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Když odstoupí předseda, nastupuje na jeho místo první místopředseda, a to v roli zastupujícího či úřadujícího předsedy. Je v tom jistý automatismus. Něco podobného mají ve svých stanovách prakticky všechny politické strany a hnutí. Trikolóra rovněž.

Anketa

Vadí vám, že kandidát na ministra kultury Birke nemá vysokoškolské vzdělání?

36%
64%
hlasovalo: 3879 lidí

Zda také svolat či nesvolat mimořádný sněm řešilo po odstoupení Václava Klause mladšího republikové předsednictvo Trikolóry. Rozprava o tom byla dlouhá, a to především s ohledem na to, že se kvůli epidemickým opatřením nenacházíme v úplně standardní situaci, a také s ohledem na to, zdali půl roku před volbami se máme zaobírat ponejvíce sami sebou, nebo raději čas, energii a finance věnovat přípravě voleb. Navíc za situace, kdy naprostá většina krajů vyslovila Zuzaně podporu.

Předsednictvo nakonec přijalo usnesení z pera přítomných právníků, které vyslovuje Zuzaně Majerové Zahradníkové bezvýhradnou podporu a do řádného republikového sněmu, který se uskuteční po volbách, ji potvrzuje jako řádnou předsedkyni. Takhle natvrdo to chtěli právníci, nikoli Zuzana. A chtěli to tak proto, neboť předseda není pouze politická role, ale také statutární orgán, který podepisuje nejrůznější dokumenty a smlouvy. Tak ať je to na jisto, a ne jen v zastoupení.

Pro toto usnesení hlasovalo dvanáct předsedů krajských organizací, dva se zdrželi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.