Trikolóra: Václav Klaus se plavil se svými příznivci lodí

21.08.2019 19:58

Více než 140 jihočeských příznivců hnutí Trikolóra přijelo včera pozdravit Václava Klause mladšího a Zuzanu Majerovou Zahradníkovou na Lipno. Dvě hodiny s nimi pluli lodí po hladině Lipna – českého moře. Během plavby se diskutovalo o politice i běžném životě.

Trikolóra: Václav Klaus se plavil se svými příznivci lodí
Foto: archiv J. Mánek
Popisek: Plavba příznivců Trikolóry v jižních Čechách

„Dnes je moderní cestovat lodí. My jsme navíc nemuseli členy posádky přepravovat na místo letecky. ? A pro záchranu planety jsme zvolili české moře. Na Lipně bylo krásně,“ uvedl k setkání s jihočeskými příznivci Václav Klaus mladší, zakladatel hnutí Trikolóra.

Na palubě bylo i několik starostů jihočeských měst a obcí. „V pozici starosty narážím denně na nesmyslné zákony a nařízení. Když například chcete uspořádat oslavu na počest narození dítěte, která se protáhne do pozdních nočních hodin, zákon vám to neumožní. Podle platné legislativy totiž musíte dostat povolení. Jeho vyřízení ale trvá neuvěřitelně dlouho. Takže s trochou nadsázky musíte oslavu nahlásit ještě předtím, než dítě počnete. A takových případů bych mohl jmenovat celou řadu. Proto fandím Václavu Klausovi, který chce bránit normální svět. Díky jeho hnutí vidím světlo na konci tunelu,“ uvedl na palubě starosta městyse Frymburk Oto Řezáč.

„V podstatě všude potkáváme stejně naladěné lidi, kteří už mají plné zuby všech nesmyslů, zákazů a omezení, které nám komplikují život. Dvě třetiny z našich příznivců nemají žádnou politickou minulost, jen se už nemohou dívat na to, co se kolem nás děje. Proto se chtějí zapojit a vstupují do politiky. Máme tu řadu starostů, lékaře, podnikatele, živnostníky, maminky od rodin a, co je moc příjemné, i mladé lidi a studenty ve věku mezi dvaceti a třiceti roky, kteří se hlásí o práci například se sociálními sítěmi. Budovat toto vznikající hnutí je bezesporu zajímavá a příjemná práce,“ říká Jiří Mánek.

Trikolóra hnutí občanů má v současné době 8.500 registrovaných příznivců, v jižních Čechách jich eviduje více než 600. „Trikolóru nyní čeká ustavující sněm, který se bude konat 28. září v Brně. Na něm zvolíme předsedu hnutí a tři místopředsedy. Ještě předtím, čtvrtého září, zveřejníme program,“ uvedla mluvčí Trikolóry Ivana Kerlesová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce