Trikolora vyzývá všechny protiválečné síly, aby svůj odpor daly viditelně najevo

21.06.2023 8:19 | Tisková zpráva

Prohlášení Trikolory ke konferenci „Naše bezpečnost není samozřejmost“

Trikolora vyzývá všechny protiválečné síly, aby svůj odpor daly viditelně najevo
Foto: Trikolora
Popisek: Trikolora - logo

Hradní konference s názvem „Naše bezpečnost není samozřejmost“ se stala platformou pro orgie válečnické rétoriky. Náčelník generálního štábu Řehka se podivoval nad tím, že slova jako mobilizace nebo konstatování zjevného faktu, že válku nelze vyloučit, způsobuje ve společnosti paniku. Není prý prostor na kompromisy. Země má podle něho armádu od toho, aby bojovala, nebo se na válku připravovala. Podle ministra zahraničí Lipavského jsme „na prahu období globální konfrontace“. Připravenost na ni a vojenská síla je tím, co nám zajistí respekt našich protivníků. V projevech prezidenta Pavla a premiéra Fialy však kromě povinného válečnictví byla slyšet obava z únavy a materiálního vyčerpání Západu z bezbřehé podpory Ukrajiny.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21918 lidí

Ta je patrná, ale nikoli na straně politiků. Narůstající procento veřejnosti přestává věřit oficiální propagandě. Lidé si stále častěji kladou otázku, kde jsou příčiny konfliktu, kdo má na jeho eskalaci zájem, proč se nejedná o okamžitém zastavení bojů, o příměří, o mírové dohodě. Tyto výrazy na hradní konferenci v projevech účastníků nenajdeme. Tam se bohatě skloňovaly pouze pojmy jako válka, příprava na ni, zbraně, nepřítel, Rusko, mobilizace, branná povinnost. Naši představitelé jenom tupě odezírají z amerických a unijních úst, a nemotorně se snaží k již tak dost vypjaté rétorice ještě něco přidávat.

Trikolora opravdu považuje naši bezpečnost za ohroženou, ovšem nikoli zvenčí, ale zevnitř. Naše současná politická reprezentace je pro ni jediným a největším nebezpečím. Nehorázné výroky jejích představitelů, zbytečné a malicherné provokování Ruska, bezbřehá podpora ukrajinského režimu a utrácení desítek miliard za předražený a nepotřebný vojenský materiál v době rozvalu veřejných financí jsou toho jasným důkazem. To vše doprovázeno nenávistnou mediální propagandou a vyhrožováním zastáncům jiných postojů.

Trikolora proto vyzývá všechny, kdo nesouhlasí s militarizací společnosti, všechny, kdo si uvědomují hrůzy války, všechny, kterým leží na srdci život v míru, všechny, kteří se domnívají, že spory se mají řešit politickou a diplomatickou cestou, aby své postoje dávali viditelně a slyšitelně najevo. Dnes, zítra, každý den. Trikolora V Praze dne 20. 6. 2023

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii