Trojkoalice deklaruje: „Město a její firmy nebudou obchodovat s dluhy Pražanů“

21.08.2014 21:13

ZA ZPOPLATNĚNÉ VEŘEJNÉ SLUŽBY (NAPŘ. MHD NEBO SVOZ ODPADKŮ) MAJÍ OBČANÉ PLATIT ŘÁDNĚ A VČAS. PRAŽANÉ VŠAK MAJÍ PRÁVO NA SOLIDNÍ ZACHÁZENÍ V PŘÍPADECH, KDY ZA SLUŽBY POSKYTOVANÉ MĚSTEM DLUŽÍ.

Trojkoalice deklaruje: „Město a její firmy nebudou obchodovat s dluhy Pražanů“
Foto: Trojkoalice
Popisek: Tisková konference Trojkoalice

"Není možné, aby dluh v řádu stovek korun za černou jízdu narostl na desítky tisíc a exekutoři pak kvůli tomu lidem prodávali střechu nad hlavou, jak se to u řady černých pasažérů děje. Dluhy je potřeba platit, ale odmítáme, aby město s dluhy obchodovalo a vystavovalo občany za jízdu načerno podivným praktikám vymahačských firem," řekl Petr Štěpánek, kandidát na primátora.

„Dluhy za stovky milionů od desítek tisíc občanů vymáhá firma vybraná bez výběrového řízení a založená jen krátce před dohodou s Dopravním podnikem. Zdá se, že velký byznys spojený s vymáháním dluhů pokračuje nerušeně dál,“ uvedla Petra Kolínská, čtyřka na kandidátce Trojkoalice.

Trojkoalice požaduje, aby Dopravní podnik a další městské společnosti vymáhaly dluhy od fyzických osob bez prostředníků a etickým způsobem.

Poznámky:
Společnost Fidentia byla založena v srpnu 2012 a od Dopravního podniku získala pohledávky z let 2011, 2012 a 2013.

V letech 2004 – 2009 předal Dopravní podnik téměř 350 tisíc případů k řešení exekutorům. To znamená, že původní dluh cestujícího ve výši stovek korun generuje exekutorům a spolupracujícím advokátům příjmy ve výši přesahující jednu miliardu, pokud vezmeme v úvahu, že vymožením celé částky končí 30 % exekucí. Podrobnosti v příloze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: azz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…