Tulpa (SLK): Liberecký kraj chystá další Centra odborného vzdělávání

08.10.2020 13:49

Prozatím bude modernizovat vybavení na již fungujících školách.

Tulpa (SLK): Liberecký kraj chystá další Centra odborného vzdělávání
Foto: youtube.com
Popisek: Petr Tulpa (SLK)

Úspěšný projekt Center odborného vzdělávání (COV) zlepšující kvalitu výuky na středních školách v regionu bude pokračovat i v dalších letech. V současné době krajští radní vybírají zhotovitele projektové dokumentace na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec (SŠSSD), kde vyroste COV pro obrábění kovů a vstřikování plastů, a na Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou (SPŠT), kde vznikne COV strojírenství a robotiky. 

„Myslím si, že projekt Center odborného vzdělávání by měl pokračovat i v dalším volebním období. Pro kraj je to jedna z hlavních priorit v oblasti školství. V současné době se snažíme vytipovávat školy, které by si zasloužily zmodernizovat své prostory a které by pomohly žákům vzdělávat se ve kvalitním prostředí,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.   

Projektová dokumentace na dodání strojů a modernizaci prostorů u SŠSSD v Liberci a SPŠT v Jablonci nad Nisou činí bezmála 2 miliony korun. Vybavení těchto školských zařízení zvýší kromě maximální efektivity výuky i zájem o technické vzdělávání ve všech nabízených oborech. 

Liberecký kraj již otevřel 7 z 8 plánovaných COV za zhruba 600 milionů korun. Projekt COV řemesel na Střední škole řemesel a služeb v Jablonci nad Nisou se zpozdil kvůli částečné havárii z konce předloňského roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi