Udženija (ODS): Hledáme cesty, jak pomoci těm nejzranitelnějším

17.10.2020 10:29

Občané druhé městské části si mohou promluvit s farářem nebo psychoterapeutkou. Tuto možnost jim, stejně jako na jaře, zprostředkovala radnice Prahy 2.

Udženija (ODS): Hledáme cesty, jak pomoci těm nejzranitelnějším
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Ve chvílích těžkosti a osamění tak mohou kontaktovat faráře kostela svaté Ludmily Jakuba Berku, nebo psychoterapeutku Markétu Řeřichovou z neziskové organizace Cestou necestou, kteří svou pomoc nabízejí bezplatně.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

"V tomto období, kdy na nás všechny doléhají každodenní negativní zprávy, hledáme cesty jak pomoci těm nejzranitelnějším – našim seniorům. Mnozí z nich jsou dlouhodobě odtrženi od svého okolí a svých blízkých a mohou se tak cítit osamělí, zmatení, nebo dokonce bezradní. V takovém případě by jim možná mohlo pomoci si s někým alespoň popovídat. Chceme proto touto cestou nabídnout seniorům Prahy 2 možnost promluvit si s panem farářem Jakubem Berkou, který je duchovním správcem kostela sv. Ludmily nebo s psychoterapeutkou Markétou Řeřichovou z neziskové organizace Cestou necestou, se kterou naše městská část dlouhodobě spolupracuje. Ochoty obou si velice vážíme a jsme přesvědčeni, že našim občanům mohou pomoci toto nelehké období zvládnout," říká místostarostka pro sociální oblast Alexandra Udženija.

Kontakty:

  • Farář Jakub Berka, tel.: 602 795 637
  • Psycholožka Mgr. Markéta Řeřichová, Cestou necestou, z.ú., tel.: 775 262 077

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…