Udženija (ODS): Na nové jesle nemůžeme čekat čtyři až pět let

16.02.2016 21:56

Rada městské části Praha 2 ustoupila od svého záměru vybudovat nové jesle v rámci rekonstrukce domů Na Slupi. Proti vzniku jeslí protestují někteří nájemníci, kteří nebyli ochotni jednat o vstřícných podmínkách, jež jim městská část nabízela. „Část nájemníků odmítá velkorysé nabídky Prahy 2 a hrozí využitím všech právních prostředků. Jsem přesvědčena, že by právní spory Praha 2 vyhrála, ale trvalo by nám to řadu let. My ale potřebujeme nové jesle co nejdříve,“ vysvětlila dnes místostarostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Udženija (ODS): Na nové jesle nemůžeme čekat čtyři až pět let
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Pražská zastupitelka Alexandra Udženija byla zvolena 1. místopředsedkyní ODS

O tom, že bude Praha 2 hledat pro jesle jiné místo, než v ulici Na Slupi, bude informovat Alexandra Udženija nájemníky domů i osobním dopisem. V dopise bude uvedeno, že architektonická studie rekonstrukce objektu Na Slupi 12 a 14 potvrdila jak vhodnost tohoto objektu k umístění dvou tříd jeslí o kapacitě celkem čtyřiceti dětí, tak i dostatečnou kapacitu pro umístění komerčních a sociálních služeb. „Praha 2 ve svém jednání byla vstřícná nad rámec zákona i dobrých mravů, přesto skupina nájemníků všechny návrhy městské části vetovala. Mrzí mne, že malá skupina nájemníků blokuje vznik dětských jeslí, které městská část nutně potřebuje a po kterých volají rodiče z Prahy 2. Musím zdůraznit, že ke zřízení jeslí městská část potřebovala pouze jedno nadzemní podlaží, a ne celý dům. Nicméně my to nevzdáváme a budeme hledat jinou vhodnou lokalitu tak, aby jesle mohly být zřízeny co nejdříve,“ uvedla Udženija.

Ze stavebně technického průzkumu domu jasně vyplynulo, že objekt rekonstrukci potřebuje. Je nutná především s ohledem na stav nosných konstrukcí pavlačí a stropů. Pokud by k rekonstrukci nedošlo, hrozilo by nevratné poškození objektu.

„Městská část bude respektovat přání obyvatel domu, kteří odmítli nabídku náhradního bydlení po dobu rekonstrukce,“ dodala místostarostka. Vedení Prahy 2 samozřejmě hledá řešení, jak nepohodlí nájemníků v průběhu rekonstrukce maximálně snížit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.