Udženija (ODS): Neskákejme bezhlavě na nové ideologie

08.10.2017 8:37

Komentář na facebookovém profilu k vývoji pravice

Udženija (ODS): Neskákejme bezhlavě na nové ideologie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Svět se mění, ale pravicové vidění světa zůstává. Nenaskakujme bezhlavě na nové ideologie. S rozumem a konzervativním přístupem postupně vylepšujme, co funguje, a co nefunguje, změňme. Uchovejme však při tom základní lidské a pravicové hodnoty.

Nejen o sjednocení pravice a našich hodnotách znovu výborně Petr Fiala: “Se mnou přichází nová éra pravice v České republice. Nejde to přece tak, že když mám na něco trošku jiný názor, hned budu zakládat novou stranu. Je potřeba mít silnou stranu, v níž jsou nejrůznější názorové proudy, které se v ní spojují. O to se snažím s ODS - Občanská demokratická strana. Pak budeme mít silný mandát a jsme schopni prosadit program. Chci stranu, v níž zaznívá více pravicových hlasů, jako je to ve velkých stranách na Západě. Já spojím dohromady různé osobnosti a různé proudy, to je ta nová éra pravice. Nemá smysl dát hlas straně, která hlasitěji křičí jedno téma. A já slibuji všem, že k práci pozvu ty nejlepší i z jiných politických stran, až budeme potřebovat odborníky. Jestli se budeme tříštit do 50 straniček, kde je každý hrdý na to, že vymyslel tu jednu nejpravicovější větu, tak jsme dohráli. Pojďte dát hlas nám, máme v sobě různé proudy, ale všechny je dokážu sjednotit a budeme silná pravice. Takhle jednoduché to je.”

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.