Udženija (ODS): Obstrukce některých politiků naprosto nechápu

31.01.2022 13:57 | Tisková zpráva

Praha 2 usiluje dlouhodobě o přemístění heliportu ze Zítkových sadů na Rašínovo nábřeží. Na liknavost a nevstřícnost hlavního města Prahy upozorňovali radní už v září loňského roku.

Udženija (ODS): Obstrukce některých politiků naprosto nechápu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Dnešní informaci o tom, že se konečně začalo hlavní město Praha zajímat a projekt posunulo blíže k realizaci, tak radnice uvítala.

„Jsem ráda, že se konečně vedení hlavního města Prahy začalo celou věcí zabývat. Navrhované řešení v podobě vybudování heliportu na pontonu Vltavy mělo podporu odborníků i politiků napříč spektrem již v září 2020. Od té doby se jednání s hlavním městem Prahou bohužel nikam neposunula. Očekávala bych, že záchrana lidských životů je naprostou prioritou pro všechny. V tom by měla panovat shoda bez ohledu na politickou příslušnost. Proto obstrukce některých politiků, např. Jana Čižinského z Prahy Sobě, naprosto nechápu,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Nový heliport pro leteckou záchrannou službu by měl podle požadavků odborníků vzniknout na pontonu, umístěném na Vltavě. A to v oblasti náplavky Rašínova nábřeží mezi železničním mostem a Vyšehradským tunelem. Tuto variantu od začátku prosazuje i vedení radnice Prahy 2, které stávající umístění heliportu v Zítkových sadech považuje za nevyhovující.

„Dlouhodobě upozorňujeme, že dosavadní umístění heliportu v Zítkových sadech je pouze provizorní. Z bezpečnostních důvodů zcela nevhodné. Prostorové omezení a počet překážek je pro piloty rizikové. Pro návštěvníky je park osazen bezpečnostními cedulemi, ani pro ně to ale není dostatečné řešení. Realizací pontonu na náplavce odstraníme tato bezpečnostní rizika. Ponton je pro blízké nemocnice nejlepší varianta i z hlediska dojezdového času. Praha 2 navíc získá park v Zítkových sadech zpět k plnohodnotnému využití pro občany a návštěvníky Podskalí,“ dodává radní pro bezpečnost Prahy 2 Michal Zuna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

6:16 Mašek (ANO): My že podněcujeme protiukrajinské nálady? Tím, že chceme mír?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům prezidenta Pavla.