Udženija (ODS): Odvrácená strana sociálních sítí

16.05.2019 20:21

Komentář na facebookovém profilu k bezpečnosti na sociálních sítích

Udženija (ODS): Odvrácená strana sociálních sítí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

Temných příběhů z útrob sociálních sítí a internetu rapidně přibývá a je nutné o tom začít mluvit nahlas. Protože už je za minutu dvanáct!

Každý, kdo se v minulosti zmínil o tom, že existuje i problematická a neviditelná tvář sociálních sítí, tak byl okamžitě napaden jako někdo, kdo chce regulovat svobodu internetu a nebo svobodu občanů… Přitom je to úplně naopak. Díky určitým fenoménům o své lidství a svobodu přicházíme.

Není možné zavírat oči před fakty, že úchyláci zneužívají děti přes sociální sítě, že teroristi propagují svojí zvrácenou ideologii a rekrutují lidi přes sociální sítě, že si mladí lidé berou život kvůli stylizovanému životu v online prostoru, protože mají zkreslenou představu o reálném světě, že se děti sebepoškozují, jen aby to umístily na sociální sítě a zajistily si alespoň nějakou pozornost prostřednictvím lajků.

Mimochodem sebepoškozování začíná být ohromný problém, hlavně u mladých dívek. Znám několik případů i ze svého okolí. Tohle prostě normální není a pokud s tím nezačneme systematicky bojovat, tak nám to zdeformuje celou jednu generaci. A tomu společně musíme zabránit!

Nemluvím o cenzuře, mluvím o celospolečenské debatě o tom, jak zabránit destrukci, které je čím dál více. Jsem odhodlaná za naše děti bojovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…