Udženija (ODS): Po dvou letech se konečně k tradičním velikonočním oslavám vracíme

30.03.2022 18:20

Velikonoce v Praze 2. Velikonoční trhy i Modré pondělí u Ludmily

Udženija (ODS): Po dvou letech se konečně k tradičním velikonočním oslavám vracíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija, 1. místopředsedkyně ODS

Velikonoční trhy se po dvou letech vracejí na náměstí Míru. Návštěvníci zde budou moci od 2. do 18. dubna v době od 10 do 19 hodin zakoupit ryze velikonoční sortiment a užít si sváteční atmosféru pod širým nebem. Městská část Praha 2 v rámci trhů uspořádá 11. dubna tradiční akci Modré pondělí u Ludmily. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 30. 3. 2022)

70%
27%
hlasovalo: 23469 lidí

Slavnostní odpoledne zahájí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija v 15 hodin a pozve všechny přítomné na velikonoční mazanec a teplý čaj. Pro děti bude připraveno divadelní představení, výtvarná dílna a další atrakce. Chybět nebude ani tradiční pletení pomlázek se strážníky městské policie.

„Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem v roce a zároveň dlouho očekávanou oslavou jara. Jsem moc ráda, že se po dvou letech konečně k tradičním velikonočním oslavám vracíme a pevně doufám, že si letošní Modré pondělí u Ludmily společně užijeme. Na své si rozhodně přijdou hlavně děti. Čeká na ně pletení pomlázek s městskou policií i výroba velikonočních ozdob,“ přibližuje program akce starostka Prahy 2 Alexandra Udženija.

Děti budou moci také vlastnoručně ozdobit velikonoční břízku, která bude následně umístěna do vstupní haly radnice Prahy 2.

Modré pondělí u Ludmily se koná jako součást velikonočních trhů na náměstí Míru. Návštěvníci mohou u čtyř desítek stánků zakoupit rukodělné výrobky, šperky z minerálů, velikonoční pomlázky a kraslice, řezbářské výrobky. A ochutnat také něco dobrého, například jídla na grilu, trdelník, velikonoční mazance, pražené mandle, horkou čokoládu nebo tyrolské a pivní speciality.

Zájemci se mohou také zastavit u stánků neziskových organizací a občanských sdružení a zakoupením nabízeného zboží přispět na potřebné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…