Udženija (ODS): Soutěž Pečovatelka roku 2021 zná své vítěze

27.01.2022 4:33 | Tisková zpráva

Nejlepší pečovatelky a pečovatelé Česka se sešli v Novoměstské radnici v Praze 2.

Udženija (ODS): Soutěž Pečovatelka roku 2021 zná své vítěze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija na 29. kongresu ODS

Odborná porota udělovala ceny ve třech kategoriích už po deváté. Celostátní soutěž pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Diakonie ČCE. Porota vybírá vítěze třech hlavních kategoriích: Pracovník v sociálních službách-Pečovatel/ka roku (terénní, pobytové, ambulantní služby), Sociální pracovník a Manažer sociálních služeb.
„Udělování cen nejlepším pečovatelkám roku je zároveň skvělou příležitostí k ocenění jejich každodenní práce. Práce, která je posláním. Pečovatelky a pečovatelé jsou lidé, kteří si zaslouží naši úctu a obdiv. Jsou to velcí srdcaři, kteří nepečují pouze o fyzický stav člověka, ale i o jejich duši. A to je důležitější než cokoliv jiného. Protože mám v Praze 2 sociální oblast v gesci, velmi dobře vím, jak důležitou práci odvádějí. Patří jim velké poděkování zejména za jejich nasazení v období pandemie. Byli to právě oni, kteří se o své klienty vzorně starali a zajišťovali jim maximální ochranu a péči. O to víc mě mrzí, že jsem jim nemohla poděkovat osobně,“ uvedla starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která se na poslední chvíli musela z důvodu karantény ze slavnostního vyhlášení omluvit.

Ocenění Pracovník v sociálních službách-Pečovatel/ka roku si nakonec odnáší v kategorii Terénní služby Alena Stinková z Benátek nad Jizerou, Pobytové služby Ludmila Boháčová ze Žďáru nad Sázavou, a v kategorii Ambulantní služby Daniela Kotalová ze Slezské diakonie Nový Jičín. Manažerem sociálních služeb se stala Věra Kosinová z Pardubic. A konečně titul v hlavní kategorii Sociální pracovník si letos odnesla Lenka Vašutová z Domova pro matky s dětmi při Diakonii CČE Litoměřic.

Také Centrum sociálních služeb Praha 2 získalo v minulých letech hned několik ocenění. V roce 2015 si Michaela Pachmanová z denního stacionáře odnesla titul Pečovatelka roku v kategorii ambulantní sociální služby. V témže roce byla mezi oceněnými i Zdeňka Rakovská v oblasti pobytových sociálních služeb. O dva roky později, v roce 2017, pak titul Pečovatelka roku v kategorii pobytových sociálních služeb získala Jana Vlčková z Domova seniorů Máchova. Tento domov také ve stejném roce obhájil ocenění Značka kvality. A toto ocenění v podobě pěti hvězdiček bude ostatně obhajovat i letos v březnu.

Tyto úspěchy tak jen potvrzují špičkovou úroveň sociálních zařízení v Praze 2, kde se klientům dostává kvalitních odborných služeb i individuálního přístupu ze strany ošetřovatelek. Vysokou úroveň má i kvalita stravování, kuchařka Ivana Kazlepková z Centra sociálních služeb je toho důkazem. V soutěži o nejlepšího kuchaře/kuchařku společného stravování 2021 tj. v klání talentovaných zaměstnanců gastro provozů škol, nemocnic, domovů seniorů apod., kterou pořádá Asociace kuchařů a cukrářů ČR se dostala mezi desítku nejlepších. A letos míří ještě výš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…