Udženija (ODS): Vedení Prahy zavírá oči před realitou

16.12.2017 8:35

Ani po 12 dnech od zřícení trojské lávky nevyvodilo vedení magistrátu personální důsledky. ODS to považuje za nepřijatelné a vyzývá radní, aby odvolali předsedu představenstva TSK. Právě městská akciovka odpovídá za správu a údržbu pražských mostů.

Udženija (ODS): Vedení Prahy zavírá oči před realitou
Foto: praha.eu
Popisek: Pražská radní Alexandra Udženija

„Je chyba, že vedení Prahy zavírá oči před realitou. Odpovědnost za zřícení lávky musí nést vedení TSK, která mělo lávku ve správě. Proto vyzýváme radní k urychlenému odvolání šéfa TSK Smolky. Jeho místo je zapotřebí obsadit kompetentním odborníkem, který si vezme opravu klíčových pražských mostů za svůj hlavní úkol,“ říká předsedkyně pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija.

ODS současně požaduje, aby radní předložili zastupitelstvu do konce března 2018 koncepci rekonstrukce pražských mostů svěřených do správy Technické správy komunikací hl. m. Prahy. Součástí materiálu má být vyčíslení finančních nákladů a časový harmonogram rekonstrukčních prací.

"Chceme zabránit dalším možným tragédiím a získat jistotu, že pražské mosty budou funkční. Praha musí mít jasný plán investic do jejich rekonstrukce a ODS je připravena takový plán podpořit. Je to věc, kterou současné vedení Prahy nedokázalo za tři roky připravit. Doufám, že využije poslední příležitost to udělat," vysvětluje požadavky ODS Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …