Udženija (ODS): Zaměstnancům a podnikatelům pomůžou volnější pravidla, ne další regulace

28.11.2016 11:52

Na nadcházející schůzi Poslanecké sněmovny bude projednávána novela zákoníku práce. Návrhy na další regulace zaměstnávání však ohrožují zaměstnance a přidávají nové povinnosti zaměstnavatelům.

Udženija (ODS): Zaměstnancům a podnikatelům pomůžou volnější pravidla, ne další regulace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija

„Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová tak vehementně pomáhá zaměstnancům, až je chce připravit o možnost práce z domova a mnohdy i o pracovní místo. Socialistický návrh na regulaci home office vyžaduje po zaměstnavateli dodatečná a zbytečná opatření v oblasti provozu, počítačové techniky a bezpečnosti. Firmám to pouze zvýší náklady a ukradne další čas, aniž by návrh přinesl něco pozitivního,“ uvádí 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija.

„Oblast podnikání, kam zaměstnávání osob a pracovní podmínky bezpochyby patří, potřebuje zásadní zjednodušení a větší smluvní volnost, ne další regulaci. Po volbách všechny tyto nesmysly zrušíme a zavedeme naopak opatření, která přispějí k flexibilitě pracovního trhu a svobodnému rozvoji podnikání,“ dodává Alexandra Udženija.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.