Ulvr (SLK): Za ocenění v soutěži Vesnice roku rozdělí kraj obcím milion korun

19.11.2022 8:39

Celkem milion korun rozdělí Liberecký kraj ze svého rozpočtu obcím, které si vydobyly ocenění v tradiční soutěži Vesnice roku.

Ulvr (SLK): Za ocenění v soutěži Vesnice roku rozdělí kraj obcím milion korun
Foto: Starostové pro Liberecký kraj
Popisek: Jiří Ulvr

Ty díky těmto příspěvkům uskuteční projekty, které zlepší životy jejich obyvatel. O poskytnutí příspěvků rozhodli krajští radní, jejich záměr musí ještě schválit zastupitelstvo. 

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Peníze obdrží Bílý Kostel nad Nisou, Stráž pod Ralskem, Heřmanice a Poniklá, která v letošním krajském kole tohoto celostátního klání zvítězila a získala Zlatou stuhu. „Je zatím poslední nositelkou tohoto ocenění v kraji,“ potvrdil Jiří Ulvr, krajský radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. „Soutěž je mezi obyvateli obcí v Libereckém kraji velmi oblíbená a hlásí se jich pravidelně mnoho. V minulých letech se v kraji staly nositelkami tohoto titulu obce Svojkov, Prysk, Kruh nebo Tatobity.“

Bílý Kostel nad Nisou získá v rámci Ocenění za rozvoj venkova částku 200 tisíc korun, stejně tak Stráž pod Ralskem, jež získala ocenění Skokan roku. Sto tisíc korun poputuje do Heřmanic, které si vydobyly titul Zvláštní ocenění komise v soutěži Vesnice roku 2022. Obec Poniklá se může díky vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku těšit na půl milionu korun.

Díky krajským příspěvkům vybudují v Bílém Kostele nad Nisou pumptrackové závodiště, ve Stráži pod Ralskem postaví nové dětské hřiště v ulici Fibichova. Heřmanice plánují novou přístupovou cestu k hrobovým místům na hřbitově a Poniklá využije peníze na dovybavení prostoru před multimediálním sálem v přístavbě základní školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…