Urban (ČSSD): Diář plný výsměchu

09.05.2021 13:30 | Komentář

Lídrem hnutí ANO 2011 na Vysočině byl v posledních parlamentních volbách současný předseda Poslaneckého klubu hnutí ANO 2011 Jaroslav Faltýnek, který však nemá s naším regionem nic společného.

Urban (ČSSD): Diář plný výsměchu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Nebydlí tu, nejezdí sem na chatu a s Vysočinou jej nic nespojuje. Kandidovat tu znamenalo v případě Faltýnka myslet především sám na sebe, což mu není rozhodně cizí. V současnosti rezonuje jeho kauza ztraceného deníku, do kterého si před lety, kdy byl již v politice, zapisoval všechny možné schůzky, myšlenky a poznámky. Obsah diáře postupně odkrývají redaktoři zpravodajského webu Seznam Zprávy. Zatímco dříve bývali kmotři v politice spjati s ODS či Věcmi veřejnými a pohybovali se v pozadí, dnes je tomu jinak. Dle zápisků lze usuzovat, že je Faltýnek zákulisní hráč, jehož hlavní starostí byl obchod a plnění vlastních kapes. Pravost deníku přitom Faltýnek nepopřel. V deníku je jasně popsáno, co je potřeba udělat s dopravním podnikem, jeho zakázkami, komu nabídnout místo v radě, koho se zbavit a jak pamatovat na sebe. Prasklo to, ovšem Faltýnkovi to vaz v politice nezlomilo. Jak společně se svým předsedou Andrejem Babišem rádi říkají, nejsou totiž jako politici. Na řadě jsou tak nyní voliči.  Faltýnek bude lídrem pro nadcházející parlamentní volby na Vysočině a proto by nikomu neměl být lhostejný osud této kauzy.

Aleš Urban, člen Krajského předsednictva ČSSD na Vysočině

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…