Ústecký kraj koordinuje situaci v Duchcově

09.08.2013 10:37

V důsledku neutišené sociální situace v Duchcově způsobené neřešením sociálních problémů a vzájemnou neinformovaností vznikla nutnost svolávání společných schůzek všech participujících institucí v rámci sociální práce v Duchcově.

Ústecký kraj koordinuje situaci v Duchcově
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Pravidelné koordinační schůzky metodicky zaštiťuje odbor sociálních věcí krajského úřadu. Cílem je pravidelné předávání informací v rámci prováděného monitoringu vyhlášené „Nulové tolerance“, vytipování rodin pro další sociální práci se spolupracujícím NNO , vzájemná informovanost všech spolupracujících  institucí.

Na společné schůzce, která se uskutečnila 6. srpna, byly sděleny výsledky v rámci prováděného monitoringu:

  • Za období od 21. 5. 2013 do 2. 8. 2013 byly provedeny kontroly v 68 domech a 164 bytech, některé z nich opakovaně.
  •  Stavební úřad na základě monitoringu zaslal 14 výzev majitelům domů a 13 výzev za odpady. Bylo zahájeno jedno řízení na vyklizení domu (Riegrova 15).
  • Na ÚP Teplice a FÚ Teplice byla zaslána informace o stavu domů, kde se pronajímají byty. Vzhledem k podezření na černý odběr pitné vody byl kontaktován SČVaK, a. s.
  • Z důvodu neoprávněného odběru elektrické energie ve třech domech byla kontaktována PČR a společnost ČEZ.
  • Na ZŠ nahlášeno 5 dětí, které byly v domě vyučování zastižené doma, jedná se o opakovaný jev, zejména ke konci týdne – podezření na skryté záškoláctví.
  • Na ekonomický odbor bylo nahlášeno celkem 10 nájemníků k prověření, zda mají přihlášené psy.
  • Dvě rodiny byly převzaty do dlouhodobého sledování odboru sociálních věcí z důvodu nadměrného nepořádku v bytě. Pro neuspokojivé životní podmínky dětí je jedna rodina nahlášena na OSPOD Teplice. U jedné rodiny, která se navrátila z Anglie, probíhá soudní dohled na děti.

Dále byly všechny subjekty informovány o výběru nejvhodnější nabídky v rámci Individuálního projektu Ústeckého kraje na služby – Sociálně aktivizační služby  pro rodiny v Duchcově – od září tohoto roku budou  zajišťovány Oblastní charitou Most.

Občanské sdružení Květina informovalo o přestěhování cca 10 rodin do objektu v Červeném Újezdu. Objekt není zkolaudován a tudíž žádný z klientů, který bude žádat o dávky státní sociální podpory a dávky pomoci v hmotné nouzi na bydlení, je neobdrží. Za těchto podmínek nebude lukrativní pro klienty se do o Červeného Újezdu stěhovat.

Na pracovní schůzce byla také projednána problematika oznámených pochodů v srpnu 2013 a konání „kulatého stolu“ dne 8.8.2013 pod záštitou Martina Kliky, radního pro sociální věci a bezpečnost. Z neziskových organizací se kulatého stolu zúčastní pouze Oblastní charita Most. Ostatní neziskové organizace ani zástupci z řad Romů se jednání údajně nezúčastní z důvodu účasti zástupce DSSS.

Přesto všichni shodně uvedli, že budou informovat a instruovat své klienty o neúčasti v pochodu, zdržení se v domácím prostředí apod.

Připravují se pravidelná veřejná shromáždění k nulové toleranci, kde  by byla široké veřejnosti vysvětlena přijatá opatření  a  jejich přínos pro občany města Duchcova.

Další společná schůzka proběhne 3. září 2013.

Mgr. Petra Lafková
Odbor sociálních věcí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…