Vácha (STAN): Vzdělávací institut Středočeského kraje od ledna povede Martin Borský

30.12.2022 11:10

Novým ředitelem Vzdělávacího institutu Středočeského kraje (VISK) bude Martin Borský. Ve funkci nahradí Jiřího Holého, který po 13 letech v čele VISKu odchází do důchodu. Martin Borský uspěl v řádném výběrovém řízení a do funkce ho jmenovala rada kraje s účinností od 1. 1. 2023.

Vácha (STAN): Vzdělávací institut Středočeského kraje od ledna povede Martin Borský
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Radní Středočeského kraje zodpovědný za vzdělávání a sport Milan Vácha

Mgr. Martin Borský v současné době v krajské příspěvkové organizaci VISK pracuje jako zástupce ředitele a hlavní metodik dalšího vzdělávání. 

Anketa

Který z prezidentských kandidátů je podle vás nejpoctivější?

hlasovalo: 19227 lidí
Do VISKu nastoupil už v roce 2015, a to na pozici metodik dalšího vzdělávání. Od té doby svou působnost rozšířil ještě na oblast digitálních technologií a stal se odborným garantem studia pro ředitele škol a školských zařízení nebo projektu Strategické řízení. Absolvent Pedagogické fakulty Karlovy univerzity v oboru Management ve vzdělávání pracoval mimo jiné i deset let jako učitel a koordinátor ICT na základní škole v Rakovníku. „VISK má své nezastupitelné místo v regionálním školství ve Středočeském kraji a svou kvalitní prací za roky svého trvání získal dobrou pověst a stal se respektovanou organizací. To je deviza, na kterou bych chtěl navázat,“ vysvětluje Martin Borský.

Vzdělávací institut Středočeského kraje je příspěvkovou organizací zřízenou Středočeským krajem za účelem poskytování veřejně prospěšné činnosti v oblasti vzdělávání dospělých. „Jsem rád, že na pozici ředitele VISKu nastupuje člověk, který se v problematice dobře orientuje, zná problémy současného školství, a ví, jak může pedagogům a pracovníkům ve školství v jejich profesním rozvoji dále pomáhat. Výběrová komise ocenila kontinuitu, protože VISK se stal etablovanou značkou, a zároveň nové nápady, díky kterým se bude Vzdělávací institut dále rozvíjet,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

VISK své aktivity zajišťuje prostřednictvím více než deseti regionálních pracovišť – vzdělávacích středisek VISK, sídlících v některých městech Středočeského kraje a v Praze. Poskytuje další profesní vzdělávání pedagogických pracovníků, veřejné správy, sociálních služeb, vzdělávání seniorů prostřednictvím Akademie třetího věku a slouží také jako centrum pro rekvalifikace. Institut je aktivní i v projektech a mezinárodních aktivitách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…