Valachová (ČSSD): Nechceme a nemůžeme dál prodlužovat nejistotu rodin

19.05.2019 13:03

Komentář na facebookovém profilu ke zvýšení rodičovského příspěvku

Valachová (ČSSD): Nechceme a nemůžeme dál prodlužovat nejistotu rodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Kateřina Valachová

V pondělí jde do vlády návrh na zvýšení rodičovského příspěvku. Jana Maláčová předkládá verzi, která zahrnuje co nejvíce rodin. Je to maximum, na které je koaliční partner ochoten přistoupit.

ČSSD už nechce a nemůže nadále prodlužovat nejistotu rodin, které buď čerpají rodičovský příspěvek, nebo očekávají narození potomka. Nejistota, zda a koho se bude od 1. ledna příštího roku týkat navýšení rodičovské, už trvá příliš dlouho. Na vládu v pondělí předložíme náš návrh navýšení rodičáku na 300 tisíc korun. Podle tohoto návrhu se bude zvýšení příspěvku týkat i těch rodin, které budou k 1. lednu čerpat rodičovský příspěvek.

ČSSD by jako optimální řešení brala, pokud by rozdíl byl vyplacen rodinám všech dětí, kterým ještě nebudou 1. ledna čtyři roky, ale to se ukazuje jako neprůchodné.

S případnými stížnostmi na nespravedlnost tohoto řešení se, prosím, obracejte na našeho koaličního partnera. Čím více z vás to stihne před zasedáním vlády, tím spíše se může postoj ANO změnit. To je speciálně pro Zvýšení rodičovského příspěvku pro rodiče s dětmi do 4 let (více informací ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…