Válek (TOP 09): Jak by mohlo být vymáháno nepovinné očkování?

29.11.2020 20:19

Komentář na facebookovoém profilu k 'zaručeným' zprávám o povinném očkování proti koronaviru

Válek (TOP 09): Jak by mohlo být vymáháno nepovinné očkování?
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

A máme tu další HOAX! Poslanecké maily teď praskají pod náporem zpráv o jakémsi záhadném zákoně o povinném očkování proti COVID-19.

Naprosto nechápu, kde se vzala nesmyslná informace, že je ve sněmovně nějaký zákon, kterým by se mělo schválit povinné očkování proti koronaviru. Ve sněmovně se nic takového neprojednává. Povinné očkování obecně, což snad každý ví, je v Česku pouze u dětí. Navíc se zdá, že pro ČR bude vakcíny proti COVID-19 nedostatek a nebude jí dost ani pro ty, co se budou chtít nechat očkovat.

Zcela nesmyslná je pak věta: "Podstoupení očkování nesmí být v žádném případě vymáháno ani nesmí být očkováním podmíněn výkon základních lidských práv a svobod."

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Jak by asi mohlo být vymáháno nepovinné očkování? V loňském roce byla poměrně velká spalničková epidemie a řada zdravotnických zařízení (tedy zaměstnavatelů) chtěla, aby se jejich zaměstnanci - zdravotníci nechali očkovat. To se samozřejmě může stát v případě jakékoliv jiné infekce a očkování. Taky bych např. nechtěl, aby třeba v mém zahradnictví pracovali zaměstnanci, kteří nejsou očkovaní proti tetanu.

Formulace "nesmí být očkováním podmíněn výkon základních lidských práv a svobod" je pro mě též zcela nepochopitelná a moc rád bych se seznámil s člověkem, který tuto nesmyslnou formulaci vymyslel. Žádný výkon základních lidských práv a svobod neexistuje. Lidská práva a svobody jsou součástí Ústavy a Listiny a buď se dodržují nebo nedodržují. Vlády je mohou omezovat. Jak by mohlo souviset očkování s lidskými právy a svobodami, to mně fakt hlava nebere.

Nicméně já budu trvat na tom, aby očkování proti COVIDu bylo dobrovolné a hrazené. Sám se naočkovat nechám, doufám, že co nejdříve. Nebudu muset chodit na testy, nebudou mě trasovat, nebude mně hrozit karanténa a především nebudu riskovat, že se nakazím. Ze stejných důvodů se nechávám očkovat také proti chřipce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice