Válek (TOP 09): Jihomoravský kraj si zaslouží podporu ze státního rozpočtu

02.12.2019 20:57

Vlastimil Válek, poslanec a krajský předseda TOP 09 pro jižní Moravu, podává řadu pozměňovacích návrhů ke státnímu rozpočtu.

Válek (TOP 09): Jihomoravský kraj si zaslouží podporu ze státního rozpočtu
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Navrhuje přesun finančních prostředků například z navrhovaného rozpočtu pro „Svaz bojovníků za svobodu“ ve prospěch rekonstrukce sokoloven, elektrifikace trati Brno – Moravský Krumlov a na výstavu Slovanské epopeje.

„Návrat Slovanské epopeje na jižní Moravu pracně vydřel náš starosta Tomáš Třetina. Výstava bude celonárodního významu, proto považuji za fér, aby částkou 15 milionů korun přispěl na její realizaci také stát,“ vysvětluje Vlastimil Válek (TOP 09).

Podstatnou položkou je také 16,3 mil. korun na obnovu jihomoravských sokoloven. „Krajský zastupitel Michal Doležel (TOP 09) se v minulém roce zasadil o vznik nového dotačního titulu na projektovou dokumentaci rekonstrukce sokoloven, tyto rekonstrukce je však také potřeba zafinancovat. Sokolovny slouží již pro několik generací jako centra kulturní, sportovní, ale také společenského života, proto je musíme zachovat i pro generace další,“ popisuje Vlastimil Válek (TOP 09).

Dále navrhuje částku 2 mld. na železniční a drážní dopravu, konkrétně na elektrifikaci trati Moravský Krumlov – Znojmo, na kterou čekají místní už několik desítek let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích