Válek (TOP 09): Očkovací strategie musí být ambicióznější

10.01.2021 12:57

Komentář na facebookovém profilu k problémům s organizací očkování

Válek (TOP 09): Očkovací strategie musí být ambicióznější
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Na schůzce s ministrem jsme (znovu) upozornili na řadu problémů, které je nutné v souvislosti s očkovací strategií řešit. Bohužel, jedná se o důsledek toho, že se Česká republika začala připravovat pozdě a spousta věcí se tak musí řešit za pochodu.

Anketa

Jaký trest navrhujete pro podniky a živnostníky, kteří mají otevřeno navzdory zákazům?

hlasovalo: 14311 lidí

Jisté ale je, že pokud chceme naočkovat do konce září šest milionů lidí, potřebujeme nejméně 70 velkokapacitních center. K tomu budeme potřebovat několik desítek či spíše stovek výjezdních týmů. Šest milionů lidí znamená 12 milionů očkovacích dávek (raději o něco víc) a i kdyby vše klapalo na 100 %, jsou to obrovské počty očkovaných denně a velmi složitá logistika, která je zcela jiná pro každou vakcínu.

Za opoziční Anticovid tým jsme nabídli a slíbili maximální pomoc a součinnost. Nemá smysl jen opakovat, že vše se mělo připravit dřív, validovat a otestovat, tak aby se vychytaly mouchy. Teď je třeba, aby registrace na očkování začala fungovat co nejdříve a byla jednoduchá a aby se očkování rozběhlo tak, že co nejdříve bude co nejvíce naočkovaných.

Klíčové je:

  • Aby se každý, kdo chce co nejjednodušším způsobem mohl registrovat na očkování v centrální databázi.
  • Aby se nezapomnělo na počítačově málo zdatné – tady je obrovská možnost pro vnuky, jak pomoci prarodičům - pojďte do toho!
  • Aby se tuto informaci dozvěděl praktický lékař a mohl hlídat, zda se na někoho z jeho pacientů, kteří jsou sami, nezapomnělo.

Chci, aby ministerstvo zdravotnictví co nejdříve zveřejnilo smlouvy s firmami z května/června 2020. V nich je uvedeno, kolik vakcín jsme si od které firmy rezervovali a jak jsme se dohodli na dodávkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…