Válek (TOP 09): Podstatné je, abychom proočkovali 60 procent populace

19.01.2021 20:45

Projev na 79. schůzi Poslanecké sněmovny 19. ledna 2021 – Informace vlády o očkovací strategii

Válek (TOP 09): Podstatné je, abychom proočkovali 60 procent populace
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Děkuji, pane předsedající.

Já bych chtěl, vaším prostřednictvím, říct kolegovi Vondrákovi, oba dva jsme profesoři, tak sedmnáctkrát od července, prostřednictvím pana předsedajícího, pane poslanče, jsem tady s tím vystupoval. Nejčastější odpověď byla, ať neprudím s rezervačním systémem, dokud to neschválí EMA, není potřeba nic chystat. Já jsem si sestříhal ta svoje vystoupení i ty reakce a rád vám to pošlu k pobavení, abyste si to užil.

Já mám dva problémy, které bych rád, aby se na ně nezapomnělo. Ten první problém je, že pokud dáme těm pacientům první dávku, tak musíme počítat s tím, že u Pfizeru musí do dvaceti jedna dnů dostat druhou dávku. To znamená, prosím, nezapomínejme na to a nedej bože, aby se stalo, že dostanou první dávku, a pak druhá dávka nepřijde a bude s tím problém. To si myslím, že je naprosto zásadní věc, která se nesmí stát. A já se nechci vracet k tomu, co bylo, nebylo, co se stalo, nestalo, já si myslím, že je to dneska irelevantní. Podstatné je, abychom proočkovali 60 % populace, abychom je proočkovali bezpečně a abychom je proočkovali kvalitní vakcínou a abychom to udělali co nejrychleji a co nejsofistikovaněji.

Za Anticovid tým opakovaně nabízíme spolupráci, a já to teď tady znovu říkám, rád, rád, ale prosím, pojďme ty věci plánovat s předstihem, ať tady zase za tři měsíce nemáme mimořádnou schůzi, kde budeme vykládat, že na to nikdo před třemi měsíci neupozorňoval.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…