Válek (TOP 09): Zdravotnickému personálu patří obrovské poděkování

26.04.2020 12:22

V této nelehké době bych rád za TOP 09 velmi poděkoval veškerému zdravotnickému personálu, který už řadu týdnů čelí velkému tlaku.

Válek (TOP 09): Zdravotnickému personálu patří obrovské poděkování
Foto: TOP 09
Popisek: Vlastimil Válek

Vím, že se zdravotníci museli poprat se zoufalým nedostatkem ochranných a dezinfekčních prostředků, testovacích sad a s chaosem v distribuci. Že odmítají plánované výkony a dávají pacientům nové termíny „na neurčito“. Zajišťují v nemocnicích nepřetržitý provoz a zároveň se starají o děti, které jim zůstaly ze škol doma. To musely zajistit především ženy, kterých ve zdravotnictví pracuje většina a zaslouží si tak speciální poděkování.

Velký dík patří také studentům lékařských a zdravotnických fakult a škol. Ti místo toho, aby se doma učili, nastoupili ihned do první linie a pomáhají zajistit chod zdravotnických zařízení.

Situace trvá už dlouho a budoucnost je nejistá. Zdravotníci dobře ví, že na běžnou péči budou chybět peníze. Ví, co znamená, že se zastavily screeningové programy a elektivní výkony a dovedou si přesně představit, co je čeká v dalších měsících.

My se budeme zdravotníkům snažit pomoci ze všech sil. Nepřipustíme, aby byl nedostatek peněz v systému zdravotního pojištění řešen snižováním platů zdravotníků či omezováním kvality zdravotní péče. Rozhodně nedovolíme, aby zdravotníci museli tak jako za komunistů kvůli nedostatku financí volit, komu léčbu dají a komu ne. Všichni studenti musí mít možnost nastoupit do akreditovaného zdravotnického zařízení, které si zvolí a vybrat si obor, kterému se chtějí věnovat. Budeme důsledně proti neokomunistickým umístěnkám. Naopak budeme prosazovat, aby plat školenců a školitelů byl hrazen ze státního rozpočtu.

Naše zdravotnictví a zdravotníci ukázali svoji vysokou kvalitu a je především jejich zásluha, že je naše republika v boji s touto pandemií tak úspěšná. Děkujeme všem, kteří se v těchto časech o nás starají, i díky nim stále věříme, že společně to zvládneme.

PROF. MUDR. VLASTIMIL VÁLEK, MÍSTOPŘEDSEDA STRANY, POSLANEC, LÉKAŘ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.