Valenta (KSČM): Kdo je příjemcem veřejných peněz, musí být maximálně transparentní

02.05.2021 6:32 | Komentář

Zásadní důvody pro majetková přiznání novinářů České televize a Českého rozhlasu

Valenta (KSČM): Kdo je příjemcem veřejných peněz, musí být maximálně transparentní
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jiří Valenta

Ten, kdo je příjemcem veřejných peněz, a to veřejnoprávní novináři prostřednictvím svých platů nepochybně jsou, musí být maximálně transparentní. Veřejnoprávní novinařina je službou zemi, a to dle zvláštního zákona. ČT a ČRo nejsou tedy soukromé či polosoukromé firmy, ve kterých si o platech svých zaměstnanců rozhodují majitelé sami a zcela přirozeně nemusí jejich výši zveřejňovat.

Občané, v případě České televize a Českého rozhlasu tzv. koncesionáři, musí mít alespoň rámcový přehled, jakým způsobem je s jejich penězi nakládáno. Samozřejmě, o výši platů v ČT a ČRo budou i nadále rozhodovat klíčoví manažeři, jen se do popředí dostane klíčový společenský požadavek ‚práva na informaci‘.

Druhým důvodem je minimalizace a vyvrácení různých podezření, a to právě dešifrováním majetkového přiznání, které tak bude současně chránit veřejnoprávní novináře před šikanózními a nepodloženými obviněními z tzv. tendenční korupce. Občan bude mít možnost si ověřit, zda nabytý majetek odpovídá reálným, a hlavně zákonným, příjmům a možnostem tak, jako se to děje například u mnohých politiků.

(zdroj: kscm.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích