Vaněk (ODS): Ronald Reagan a ČSSD

13.05.2014 12:00

Jak ČSSD pomáhá likvidovat evropský průmysl a pak slibuje, že ho bude zachraňovat - obojí za peníze občanů.

Vaněk (ODS): Ronald Reagan a ČSSD
Foto: Archiv ODS
Popisek: Tomáš Vaněk

Nikdy jsem netušil, že by se socialisté mohli doslova řídit názory Ronalda Reagana.

Nicméně volební heslo „Zachraňme evropský průmysl – jde o naše pracovní místa“ kandidáta do EP za ČSSD Pocheho na straně jedné a hlasování stávajících poslanců stejné strany v Evropském parlamentu zcela naplňují známý Reaganův výrok „Pokud se to hýbe, zdaň to. Když se to stále hýbe, reguluj to. A když se to přestane hýbat, dotuj to“.

 Pokud si totiž najdeme hlasování poslanců za ČSSD (jde to snadno na www.votewatch.eu) zjistíme, že vždy hlasují za zvyšování nákladů evropského průmyslu a další regulace, tedy pro snižování jeho konkurenceschopnosti.  

 Tak se jim už teď podařilo dosáhnout toho (mimo jiné hlasováním pro stále více „ambicióznější“ klimatické cíle),  že energie v EU je pro průmysl (i občany) 2x dražší než v USA a vlastně je s vyjímkou Japonska nejdražší na světě. Poslanec Poc dokonce navrhuje další EUregulace již jednou EUregulovaných kosmetických surovin. (vice na www.vanektomas.cz).

 A kandidát na europoslance Poche teď chce evropský průmysl zachraňovat – nejspíš dotacemi pracovních míst opět z peněz daňových poplatníků.

 Je až překvapivé, jak důsledně si ČSSD vzala slova Ronalda Reagana „za své“ a učinila z nich část svého volebního programu.

 Její kroky tak fungují jako dokonalé „perpetum mobile“, trvale spotřebovávající daně občanů a současně likvidující evropský průmysl, který pak slibuje zachraňovat  - ze situace do které ho sama dostala.  A opět to mají zaplatit občané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).