Vaněk (TOP 09): Nepříjemná zpráva pro Karlovarské letiště i ubytovací systém

09.01.2019 12:13

ČSA včera letěly naposledy do Karlových Varů, na letišti zůstává pouze jediná linka.

Vaněk (TOP 09): Nepříjemná zpráva pro Karlovarské letiště i ubytovací systém
Foto: top09.cz
Popisek: Petra Vaněk (TOP 09)

„Platí stejné důvody, jako u jiných linek, které rušíme. Důvod zrušení je čistě ekonomický, provoz linky je ztrátový. Konečné rozhodnutí o zrušení linky bylo schváleno naším hlavním akcionářem, společností Smartwings,“ oznámil Mluvčí ČSA Daniel Šabík.

Tíživá situace na pravidelné lince z Karlových Varů do Moskvy se začala komplikovat s nástupem dopravce nízkonákladových let Pobeda. Samozřejmě se tak snížila cena za let a výsledkem tohto řešení byl i částečný pokles cen, navíc společnost Pobeda znásobila počet letů na tři týdně. ČSA tak velmi často pro neobsazení letů musela prázdné letadlo přesouvat z Prahy do Karlových Varů.

Za posledních několik měsíců jde již o pátou zrušenou linku ČSA.

Konec linky je nepříjemnou zprávou i pro karlovarské letiště. Jde o jedno ze dvou pravidelných spojení, které aktuálně letiště má.

"Je to velice nepříjemná zpráva jak pro Karlovarské letiště, ale také pro celý ubytovací systém hotelů a pensionů v Karlových Varech, přeci jenom hosté z Moskvy se už zařadili mezi významou část pravidelných návštěvníků Karlových Varů a tvoří vysoké procento klientely v ubytovacích zařízeních. Pevně věřím, že tato situace není konečná a že nové vedení Karlovarského letiště, které má být jmenované v lednu přinese tíživou změnu," říká Petra Vaněk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…