Večerková (ANO): Radnice bude i nadále přispívat na kastraci kocourů a koček

14.11.2022 18:20

Program kastrace koček a kocourů běží v Otrokovicích od roku 2003 a stále se setkává se zájmem veřejnosti. Naplňuje tak i účel, pro který byl zřízen.

Večerková (ANO): Radnice bude i nadále přispívat na kastraci kocourů a koček
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Ošetřená zvířata totiž napomáhají tomu, aby na území města nedocházelo k jejich přemnožení. Otrokovičtí radní rozhodli o pokračování programu i v roce 2023. 

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí

„Ročně je v rámci programu ošetřeno přibližně 60 zvířat, z čehož jsou pravidelně v převaze kočky. Prostřednictvím programu se snažíme regulovat populaci toulavých koček a kocourů,“ přiblížila starostka města Otrokovice Hana Večerková s tím, že program pomáhá také přeplněným útulkům.

Kastraci kocourů a koček zajišťují všechny veterinární ordinace ve městě. Majitel zvířete si musí ponechat doklad o zaplacení provedeného zákroku a poté jej osobně doručit na odbor životního prostředí MěÚ Otrokovice, kde mu bude část výdajů uhrazena. „Od začátku programu došlo k navýšení příspěvku na kastraci pouze jednou v roce 2011, kdy se cena za úkon provedení kastrace pohybovala okolo 650 korun. Vzhledem k tomu, že se dnešní ceny mnohdy šplhají i k 1 700 korunám, přistoupili jsme k navýšení příspěvků ze 150 korun na 300 korun u kastrace kocoura a z 300 korun na 500 korun u kastrace kočky. V rozpočtu jsme také navýšili celkovou částku na tento program a to z 20 na 30 tisíc korun,“ doplnila starostka Hana Večerková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…