Vedlich (TOP 09): Negativní vs. pozitivní přístup k rozvoji města

23.09.2015 6:27

Každý, kdo se někdy pokusil zlepšit věci kolem sebe, ví, že tvořit je náročnější než bořit. Považuji za nutné reagovat na řadu výpadů, rozhodně nikoliv náhodných, vedených vůči rozhodnutím vedení města a evidentně i vůči mé osobě.

Vedlich (TOP 09): Negativní vs. pozitivní přístup k rozvoji města
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Jindřich Vedlich

Za vším stojí určitá skupina lidí, stále stejná, která si dala prokazatelně za cíl napadat veškerý rozvoj města. Řada našich rozhodnutí je negována, často na základě smyšlených argumentů, neověřených tvrzení, překrucování fakt. A tak je veřejnosti vnucován pokřivený obraz reality.

Investoři, kteří mají zájem investovat v našem městě, se nestačí divit, kolik překážek je jim kladeno. Ale dle názoru zmíněných kritiků je toho zřejmě málo, chtějí vše ještě komplikovat. Když jsme tázáni, co děláme pro rozvoj podnikání a tím i pracovních míst zejména pro mladé perspektivní lidi, je těžké odpovědět. Mladí odcházejí za lepšími příležitostmi, poněvadž jakákoliv podnikatelská aktivita je zde po zásluze potrestána.

Co mě však znepokojuje nejvíce, je rostoucí negativismus na všech frontách. Existují skupiny „profesionálních bořičů“, lidí, kteří sami sice nic nedokázali, ale vytrvale bojují proti všem a všemu. Jejich agresivita roste, neštítí se polopravd, překrucování skutečností, demagogie, populismu. Nemají problém někoho pošpinit a poplivat.

Demokracie je krásná, ale velmi choulostivá, jsem velmi rád, že jsem se v roce 1989 zasloužil o její návrat do naší vlasti. Demokracie je o svobodě a zodpovědnosti, ne o tom, že si každý může dělat beztrestně, cokoliv chce.

O těchto prázdninách jsem byl na dovolené v Itálii, kam jsme jezdili s dětmi, když byly malé, protože je tam písčitá pláž a daleko do hloubky. Všiml jsem si skupiny chlapců, kteří byli s rodiči na pláži vedle nás. Bylo jich šest a čtyři z nich stále stavěli z písku krásné hrady, bábovičky a zajímavé stavební prvky. Další dva se naopak vyžívali v tom, že jim výsledky jejich snažení ničili a bořili, hrady z písku rozkopávali, přičemž z toho měli stejnou radost jako ti, kteří to stavěli. Tak to funguje i u dospělých, lidé jsou prostě takoví. Někteří se snaží o něco nového, pozitivního, konstruktivního, přičemž se samozřejmě nemusí vždy vše podařit. Jak se říká, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Další pouze kritizují, sami nic nedělají, nejsou za nimi žádné výsledky jejich práce a pouze napadají druhé. Mají velkou radost, když mohou něco poškodit a někomu ublížit.

Naštěstí takovýchto lidí máme v Hradci Králové málo. Většina je slušných a chápavých. Těch, kteří věří ve své město a demokratickou volbu, kde vyhrávají ti, co dostanou více hlasů. Proto jsem rád, že mohu být náměstkem primátora v Hradci Králové už druhé volební období. Za to děkuji všem svým voličům a opět opakuji, že svoji funkci budu zastávat nejlépe, jak umím. Zároveň jsem připraven vést otevřenou diskusi o našich rozhodnutích s kýmkoliv, kdo má opravdový zájem o to, jak bude naše město v budoucnosti vypadat, a jehož názory nejsou ve shodě s námi navrhovaným řešením.

Jindřich Vedlich
náměstek primátora z TOP 09

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…